Nintendo Switch

Nintendo već šalje dev-kit svoje next-gen konzole

Glasine o Switch Pro konzoli kružile su godinama, ali ništa se nikada nije ostvarilo. U ovom trenutku, Nintendo se fokusira na pravu nasledničku konzolu i prema izvorima, razvojni kompleti su počeli da stižu u različite studije.

Prema izvorima portala VCG, nekoliko studija je sada dobilo razvojne komplete za Nintendoovu konzolu sledeće generacije. Sa dolaskom razvojnih kompleta sada, developeri će imati malo više od godinu dana da pripreme svoje prve projekte za novu konzolu, koja bi trebalo zvanično da krene u prodaju u drugoj polovini 2024. godine.

Nažalost, niko nije procurio nikakve specifikacije ili detalje o funkcijama, tako da u ovom trenutku ne znamo da li će to biti nova posvećena kućna konzola ili hibridni sistem poput Switcha. Obično, Nintendo pokušava novu funkciju svake generacije, sa Switch generacijom koja je bila ideja da možete besprekorno prelaziti između kućne konzole ili prenosnog uređaja. Ideja se pokazala popularnijom nego što je Nintendo očekivao, pa bismo mogli videti da ta ideja ostane tu na duže staze.

Sledeća generacija Switch konzole bi verovatno nastavila da bude pokretana Nvidia hardverom, što otvara vrata za uzbudljive funkcije, poput prvih DLSS podržanih konzolnih igara. DLSS koristi AI tehnike skaliranja kako bi znatno poboljšao performanse za PC igre. Takva funkcija bi pomogla mnogim programerima da donesu svoje grafički intenzivnije igre na Nintendoovu platformu. Još jedno područje na kojem će Nintendo morati da se poboljša je skladištenje. Switch trenutno nudi maksimum od 32 GB interne memorije, što čini skladištenje SD kartica neophodnim zahtevom za većinu Switch igrača. Sa svojim sistemom sledeće generacije, voleli bismo da vidimo da Nintendo nudi opcije skladištenja od 128 GB, 256 GB ili 512 GB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top