PlayStation 5

Marvelov Spider-Man 2 je možda pokretač neverovatnog trenda za PS5

Marvelov Spider-Man 2 obećava da će postati ogroman uspeh. Prve dve igre u franšizi su se prodale neverovatno dobro, garantujući veliki broj obožavalaca za nadolazeći nastavak, a Sony je mudro odlučio da tretira ovu igru kao veliko izdanje. Pored kolekcionarskog izdanja za Marvelov Spider-Man 2 sa impresivnom statuom koja prikazuje Venoma i dva junaka kako se bore, napravljena je i posebna konzola i kontroler. Zanimljivo je da su fanovi takođe mogli kupiti i zasebne maske za konzolu.

Kao što je bilo i sa PlayStation 4, Sony sada prihvata posebne dizajne u ograničenim izdanjima za PlayStation 5, iako PS5 ima jednu prednost u odnosu na svog prethodnika sa kozmetičkog stanovišta: njegove maske se mogu lako ukloniti i zameniti. To znači da igrači mogu učiniti svoje PS5 konzole izgledaju kao konzole ograničenih izdanja koje su specifične za igru, bez potrebe da kupe potpuno novi PS5, pod uslovom da Sony omogući zasebnu kupovinu maski. To je upravo ono što se dogodilo sa Marvelovim Spider-Man 2, a nivo interesovanja za maske bi trebalo da Sony-u pokaže da je ovaj format dobar.

Posebne maske za PS5 za Marvelov Spider-Man 2 u potpunosti oživljavaju temu viđenu na kontroleru DualSense i u širem marketingu igre. Dok je deo konzole crven i prisutan je beli Spider znak, crvena boja je prekrivena crnom simbiotom, a sa jedne strane potpuno prekrivena tamom. S obzirom da su i simbiotsko odelo i Venom veoma popularni među obožavaocima junaka iz njihovog kraja, nije iznenađenje što je dizajn poželjan za mnoge.

Nažalost, za fanove, ograničena izdanja konzola u prošlosti su značila da postojeći igrači moraju da zamene svoje postojeće konzole ako žele poseban dizajn, što je dugotrajan proces kojeg su neki spremni izbeći. Srećom, Sony je imao na umu fanove Marvelovog Spider-Man 2 koji već poseduju PlayStation 5 konzole prilikom kreiranja specijalne hardverske opreme za igru – ili barem je pokušao. Maske za Marvelov Spider-Man 2 bile su dostupne kao posebna kupovina, ali nažalost, vrlo brzo su nestale.

Verovatno je kombinacija Sony-jevog potcenjivanja interesovanja za maskama i PS5 preprodavaca koji su pokupili veliki broj maski Marvelovog Spider-Man 2, kako bi ih preprodavali po apsurdnim cenama, ostavila mnoge koji su se nadali da će nabaviti svoj set razočarane. Čak i oni koji su čekali da kupi maske čim budu dostupne, verovatno su propustili šansu, jer su se brzo rasprodale svuda gde su bile dostupne, uz uvek dosadne preprodavce koji su postavljali maske Marvelovog Spider-Man 2 nekoliko trenutaka kasnije. Bez obzira na sve, situacija će se nadamo se biti lekcija za Sony.

Ove posebne maske pokazale su se neverovatno popularnim, i iako svaka igra možda neće biti toliko očekivana kao Marvelov Spider-Man 2, može se pretpostaviti da će većina dizajna ograničenih izdanja vredeti posebnoj prodaji. Iako bi se ograničena izdanja konzola PS5 i dalje mogla i trebala objavljivati, prodaja maski zasebno uz kontroler je potrošački prijateljski i profitabilan pristup, jer omogućava onima koji već poseduju PS5 da učestvuju u zabavi.

Marvelov Spider-Man 2 stiže veoma brzo, 20. oktobra ekskluzivno na PS5.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top