PC

Death Stranding 2 će redefinisati “Strand” žanr, tvrdi Kojima

FOTO: Kojima Productions

Uoči izlaska Death Stranding 2019. godine, tvorac igre Hideo Kojima govorio je o naslovu i njegovom žanru, opisujući ga kao ‘Strand-tip’ igru. Iako tada nismo znali šta to znači, Death Stranding doneo je sa sobom neku jasnoću. Međutim, prema autoru, Death Stranding 2 će ponovo redefinisati šta znači ‘Strand’.

U intervjuu koji je sproveo japanski časopis ‘Music Natalie’ (a preveo Kotaku), Kojima je govorio o svom prethodnom otkriću da je cela priča za Death Stranding 2 bila iznova napisana nakon izbijanja pandemije COVID-a, rekavši:

“Na početku je bila tema ‘povezivanja’, a nakon toga sam napravio puno beleški o postavkama likova, idejama za igre i tako dalje. Kako to povezati. Sastavio sam ga dok sam održavao ravnotežu… Ali morao sam sve prepisati zbog korone.”

Kojima je nastavio: “U Death Stranding je bilo pravedno povezivati se, ali sa krizom korone, pseudo-veze poput daljinskih su došle do izražaja. S druge strane, osetio sam da samo takve pseudo-veze neće dovesti do ispunjenih ljudskih života. Ipak, ljudi moraju izaći u spoljni svet i kretati se.”

Kao i sa prvom igrom, verovatno nećemo tačno znati šta Kojima misli pod svim ovim dok sama igra zapravo ne bude objavljena. Bez obzira na to, uzbudljivo je videti da tvorac ne odmara na lovorikama i koristi priliku koju pruža ovaj nastavak da ponovo redefiniše šta znači igrati Strand igru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top