PC

Forza Horizon 5 sada ima preko 32 miliona igrača

Forza Horizon pod-franšiza je postajala sve jača i jača – sa spin-off serijalom koji je na mnogo načina nadmašio glavne Forza ulaske. Od svog izlaska u novembru 2021. godine, igra je odigrana od strane više od 32 miliona ljudi.

Kako je izvestio Exputer, gledajući Forza Horizon 5 “hall of fame” tabelu lidera, može se videti da je najnoviji naslov u trkačkom pod-serijalu odigralo preko 32 miliona ljudi – tačno 32,352,266.

Za poređenje, igra je dostigla 28 miliona u februaru ove godine, što znači da je dodala još 4 miliona trkača u poslednjih 6 meseci ili tako nešto. Iako se stopa usvajanja igre naravno usporila od lansiranja, njen kontinuirani uspeh je impresivan za posmatranje.

Nakon svog lansiranja u novembru 2021. godine, Forza Horizon 5 je brzo sakupila preko 15 miliona igrača – postigavši ovu cifru za samo dva meseca. Igra je zatim dodala još 5 miliona igrača do juna 2022. godine, a godina od tada je videla dalje povećanje ovog broja na gorepomenutih 32 miliona igrača.

Vredi napomenuti da ovaj broj uključuje ukupnu bazu igrača, što znači da ako bi osoba jednostavno igrala 5 minuta njihov doprinos bi se računao prema ovoj cifri. Štaviše, sa Horizon koji je day-one dodatak u Game Pass, sigurno je reći da veliki procenat od 32 miliona verovatno igra preko usluge.

Ipak, ovo je izuzetno impresivna cifra bez obzira na to i odgovara jednako visokom kritičkom prijemu igre. Biće zanimljivo videti da li će hardcore Forza Motorsport iz Turn10 Studios videti jednako sjajan prijem kada se objavi 10. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top