Gadgets

Komforne poslovne slušalice: Logitech Zone Vibe 100 recenzija

Zanimljivo je primetiti kako su kada su se pre sada već oko dvadesetak godina počele pojavljivati „gejming“ periferije su mnogi smatrali kako je to prolazni trend i kako će brzo nestati, a pre svega kako su to samo šarene boje i marketing zalepljeni na obične slušalice, miševe i tastature. Međutim danas pred nama imamo jednu potpuno drugačiju situaciju – Logitech je svoje slušalice namenjene profesionalnim korisnicima očigledno dizajnirao po uzoru na svoje izuzetno uspešne gejming modele!

Logitech Zone Vibe 100

Prva i osnovna stvar koju je Logitech uzeo u obzir prilikom dizajniranja ovih slušalica jeste bila da se korisnicima obezbedi maksimalna moguća udobnost korišćenja koja je između ostalog povezana i sa smanjenjem težine uređaja. I deluje kao da su se onda zapitali i shvatili da oni već jedan takav uređaj poseduju u svom portfoliju – teško je pogledati Zone Vibe 100 i odmah ne videti apsolutnu sličnost sa G435 modelom iz njihove gejmerske serije. I kada se pogleda realnije odmah se uviđa i zašto, već su imali slušalice koje su dizajnirane da budu izuzetno udobne zahvaljujući jastučićima od memorijske pene presvučenim ultra finom tkaninom koje su pritom i izuzetno lagane.

Naravno u poslovnom okruženju je dizajn nešto umereniji, pa Zone Vibe 100 možete dobiti u beloj, crnoj i roze boji, što je u kontrastu sa izuzetno drečavim modelima iz gejmerske serije ali će sigurno biti mnogo bolje prihvaćeno na nekom poslovnom sastanku ili u kancelariji punoj kolega. Naravno sve karakteristike vrhunske udobnosti su tu apsolutno ispoštovane, uključujući i težinu od samo 185 grama. Tim pre je ovaj uspeh još i veći kada se zna da se Logitech okrenuo ne samo ekološki prihvatljivijem pakovanju, već je i sam uređaj izrađen od čak 25% reciklirane plastike. Headband je klasičnog tipa i povlači se na gore kako bi se podesio za odgovarajuću veličinu glave, dok je jedina veća razlika da ovde postoji mikrofon koji je izdvojen i koji se može saviti nazad u slušalicu čime se i automatski mutira. Dodatna pogodnost je što se sa zadnje strane uređaja nalaze kontrole za jačinu zvuka, javljanje na dolazeći telefonski poziv kao i puštanje/pauziranje trenutne pesme koja dolazi sa povezanog uređaja. Dobro je znati i da baterija ovog bežičnog modela traje solidno dugo – oko 18 sati kada se koristi u modu razgovora, odnosno oko 20 sati kada se koristi samo za slušanje muzike. Punjenje se vrši preko USB-C porta a treba naglasiti i mogućnost brzog punjenja pa će vam samo 5 minuta punjenja obezbediti ceo sat slušanja muzike. 

U odnosu na gejmersku varijantu treba primetiti razliku da je sada moguće povezivanje samo preko Bluetooth konekcije što je sasvim u redu s obzirom da u poslovnom okruženju nije toliko bitna svaka milisekunda zvuka koja bi zahtevala poseban wifi adapter.  Zvuk dolazi iz drajvera veličine 40mm i pored jasnoće prilikom razgovora nudi i jako dobre karakteristike za slušanje muzike. Dodatno možete vršiti i manuelna podešavanja preko Logitech Tune softvera. S druge strane mikrofon ima aktivno poništavanje okolne buke pa će i vas sagovornici odlično čuti. Uređaj je naravno moguće povezati sa svim vrstama Windows, MacOS, ChromeOS, Android ili iOS uređaja tako da ga možete koristiti i za telefon i za desktop ili bilo šta drugo šta vam padne na pamet a koristi Bluetooth. 

Zaključak

Moram priznati da sam dugo bio u čudu zašto slušalice sa mikrofonom za poslovne korisnike obično izgledaju kao nešto što nose agenti call centra a niko se nije setio da napravi neki konkretan model koji se može koristiti u kancelariji i za posao ali i za uživanje u muzici ili gledanju drugog multimedijalnog sadržaja. Sada je konačno sa modelom Zone Vibe 100 taj problem rešen i možete uživati u svim blagodetima udobnog korišćenja izuzetno kvalitetnog headseta, a za to malu zahvalnost poslovna zajednica izgleda da duguje i gejmerima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top