PC

Ključni pisac iza GTA i Red Dead igara napustio Rockstar posle 16 godina

Michael Unsworth, potpredsednik pisanja u Rockstar Games, je napustio developera zaslužnog za Grand Theft Auto i Red Dead Redemption.

Kako je primetio korisnik GTAForums Rucke, i podelio novi nalog Rockstar Games SWEGTA, Unsworth je nedavno ažurirao svoju LinkedIn stranicu navodeći da više nije sa developerom. Na njegovom profilu nema naznaka šta će raditi dalje, a ni on ni Rockstar nisu podelili zašto je odlučio da ode. Unsworth je bio sa Rockstarom 16 godina, počevši kao senior creative writter 2007. godine, kasnije postajući direktor pisanja 2019. godine, pre nego što je proveo poslednje dve godine kao potpredsednik pisanja kompanije.

Njegove zasluge uključuju veliki raspon igara, uključujući Grand Theft Auto 4, Red Dead Redemption, Grand Theft Auto 5, Max Payne 3, LA Noire i najskorije Red Dead Redemption 2. Trenutno nije jasno da li će biti kreditovan za bilo kakvo pisanje na GTA 6, ili čak da li je uradio bilo šta za to, jer trenutno nije navedeno u njegovim detaljima za pisanje.

Unsworth je poslednje veliko ime koje je napustilo Rockstar u poslednjih nekoliko godina, jer je suosnivač Dan Houser napustio studio 2020. godine, kasnije formirajući novi tim.

Dok se Unsworthovo kreditiranje na GTA 6 trenutno nalazi u vazduhu, jedna stvar koja se čini sigurnom je da će nadolazeći simulator zločina vrlo verovatno biti objavljen pre aprila 2025. godine, jer izdavač Take Two očekuje da će sledeće godine zaraditi puno novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top