Vesti

I ponovo, War Thunder igrač je otkrio strogo poverljiva vojna dokumenta

War Thunder, besplatna MMO igra borbenih vozila, stekla je neželjenu reputaciju tokom poslednjih nekoliko godina, jer su igrači igre redovno delili tajne vojne dokumente putem foruma igre, uglavnom da bi rešili nesuglasice između igrača koji su se svađali oko realističnih performansi vozila. Ovo se više puta dešavalo u prošlosti, i igrači War Thunder-a neće biti iznenađeni da čuju da se to ponovo dogodilo.

Prvo podeljen od strane korisnika @BurkeKrohn na X-u(Prethodno poznatom kao Twitter), nepoznati korisnik nedavno je podelio 730-strani priručnik za avion Eurofighter Typhoon DA7 na forumima War Thunder-a, prototip mlaznjaka koji je procenjivan u Italiji zbog nošenja raketa. Korisnik je tvrdio da priručnik sadrži svaki mogući detalj o letelici, uključujući “sisteme, naoružanje, podatke o letenju” i još mnogo toga.

Iako se većina ovih vojnih curenja informacija dešava u pokušaju da se reše sporovi između igrača, postoji mnogo časniji razlog za ovo trenutno leakovanje, budući da je ovaj nepoznati igrač jednostavno podelio dokument u pokušaju da pomogne developerima da brže dodaju letelicu u igru. Iako su namere iza curenja očigledno dobre, i dalje je veoma problematično što je dokument podeljen, i već je uklonjen.

Zapravo, ovaj korisnik možda nije znao da radi nešto pogrešno, jer je sporni dokument zapravo javno dostupan većini ljudi. Nažalost, dokument je ograničen za izvoz, što znači da oni koji žive u zemljama koje nisu članice NATO-a ne smeju da ga pregledaju. Gaijin Entertainment, developer iza War Thunder-a, ima strogu politiku u vezi sa uklanjanjem dokumenata koji su na bilo koji način ograničeni, pa je post brzo uklonjen uprkos tome što je u SAD i Velikoj Britaniji potpuno legalan.

Neverovatno je da drugi put ove godine dešava da su ograničeni dokumenti dospeli na War Thunder forume, pri čemu se poslednji slučaj dogodio u januaru tokom rasprave o performansama i F-16 borbenog aviona i AIM-120 AMRAAM vazduh-vazduh rakete. Iako su specifična vojna oprema o kojoj su igrači diskutovali starija od 40 godina, ovi igrači su zaboravili da uzmu u obzir da poboljšane verzije oba aviona i rakete još uvek koristi vojska danas.

Verovatno ovo neće biti poslednji put da vojni dokumenti procure na ovaj način, i ovo je već postalo meme među zajednicom. Čekamo naredni leak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top