PC

Final Fantasy 16 neće biti Epic Games Store ekskluziva

FOTO: Screenshot

Nakon dugog čekanja, Square Enix je konačno potvrdio da će mnogo voljeni i najnoviji naslov u serijalu Final Fantasy – FFXVI – doći na PC i trenutno je u aktivnom razvoju. Za razliku od prethodnih PC portova drugih naslova Final Fantasy, čini se da FFXVI neće biti ekskluzivan za Epic Games Store na lansiranju.

Nakon zvanične najave da je Final fantasy XVI trenutno u razvoju za PC platformu, mnogi fanovi su se plašili da će visoko hvaljeni Action-JRPG ponovo biti ekskluziva za Epic Games Store – kao što je bio slučaj sa Final Fantasy VII Remake Intergrade. Srećom, čini se da takav dogovor nije na snazi za FFXVI, sa urednikom na VG247 (Alex Donaldson) koji se obraća ResetEra kako bi umirio strahove, odgovarajući na razgovor o njegovoj EGS ekskluzivnosti izjavom “Ne prema mom znanju, ne.”

Za kontekst, više od godinu i po dana nakon što je igra prvi put stigla na PlayStation, Final Fantasy VII Remake je došao na PC – iako je bio ekskluziva za Epic Games Store (lansiranje u decembru 2021. godine). Gotovo tačno 6 meseci kasnije, PC port je oslobođen od Epic-ove platforme, stigavši na Steam u junu 2022. godine.

Ako je ono što je Donaldson tvrdio istina, onda bi svi korisnici PC-a trebali moći da uživaju u kritički hvaljenom naslovu u isto vreme – kada se najverovatnije objavi negde sledeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top