Vesti

Otkriveno koliko će NBA 2K24 zauzimati

Veličina fajla za NBA 2K24 upravo je otkrivena, informišući gejmere da će PC verzija zahtevati 110 GB prostora. Mnogi ljubitelji košarke nestrpljivo čekaju izlazak ove sportske igre, jer NBA 2K24 obećava da će imati usredsređeniji Career mode, kao i mnoge nove funkcije u gejmpleju.

Sa pokojnom legendom Kobijem Brajantom i Sabrinom Ionescu iz New York Libertyja, kao nosiocima naslovnice za NBA 2K24, 2K izgleda da je posvećen poštovanju prošlosti, ali i slavljenju budućnosti košarke. NBA 2K24 takođe uvodi crossplay za trenutnu generaciju konzola, kao i mode pod nazivom Mamba Moments, koji će igračima omogućiti da ponovo dožive najbolje trenutke “Crne Mamba”, odajući počast sportskoj ikoni. Sa toliko novih funkcija, mnogi se gejmeri pitaju koliko tačno slobodnog prostora na hard disku treba da imaju kako bi se pripremili za izlazak igre.

Prema zvaničnoj Steam stranici igre, NBA 2K24 će zahtevati ogromnih 110 GB slobodnog prostora na PC verziji, što je isto kao i prošlogodišnji naslov, NBA 2K23. Još uvek nije poznato kolika će biti veličina fajla na konzolama, međutim, nekoliko “curenja” informacija nagađa da će veličina preuzimanja igre biti 160 GB na PlayStation 5 i Xbox Series X/S, i oko 104 GB za prethodnu generaciju konzola. Međutim, ove informacije treba uzeti sa rezervom dok ih 2K zvanično ne potvrdi.

Ovo je, sudeći po svemu, prilično veliki zahtev za veličinu fajla, posebno kada se NBA 2K24 uporedi sa drugim sportskim igrama kao što su Madden NFL 24 koja treba samo 50 GB, ili WWE 2K23 koja zahteva 80 GB prostora na PC-u. Međutim, kako industrija video igara neprestano pokušava da poboljša standard grafičkog realizma, prirodno je da će veličine fajlova neizbežno rasti.

2K Sports takođe promoviše potpuno novu i inovativnu funkciju za NBA 2K24 pod nazivom ProPLAY koja je namenjena da drastično poveća grafičku vernost igre. ProPLAY koristi modernu tehnologiju da snimi stvarne NBA snimke kako bi modelovao pokrete igrača, što će zauzvrat učiniti animacije driblinga u igri znatno glatkijim i dodati još jedan sloj potrebnog realizma u košarkaškom simulatoru. Ova funkcija bi razumljivo mogla biti jedan veliki razlog za ogromne zahteve za veličinom fajla naslova.

NBA 2K24 izlazi 8. septembra na PC-u, PS4, PS5, Switchu, Xbox One i Xbox Series X/S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top