Vesti

Prvi STEAM korisnički nalozi pune 20 godina

Neki od najstarijih korisničkih naloga na Steamu ove nedelje slave 20 godina postojanja, a Valve obeležava ovu godišnjicu dodelom specijalnih digitalnih znački sa originalnom Steamovom šemom boja, veteranima u gejmingu.

Steam je prvi put otvorio svoja simbolična vrata još u septembru 2003. godine i od tada se razvio u najveću digitalnu prodavnicu PC igara na svetu, koju svakodnevno aktivno koristi desetine miliona igrača.

“U slučaju da je nekoga zaintrigirala ova neobična kombinacija boja, to je originalna šema boja korisničkog interfejsa Steam kada je prvi put pokrenut,” komentarisao je Redditor Penndrachen, referišući se na vojno-zelenu boju značke, što je izazvalo podeljene reakcije među igračima koji se sećaju najranijih dana platforme. “Pridružio sam se u prvih šest meseci,” “požalio” se Affectionate-Memory4. “Osećam se kao fosil trenutno.”

Zbog ove objave, mnogi u Steam zajednici su na društvenim mrežama podelili starost svojih naloga, dok su neki mlađi korisnici izrazili znatiželju o tome šta je prve gejmere privuklo na sajt.

“Za one koji se pitaju kako su nas, početne korisnike Steama, pronašli u to vreme, odgovor je izuzetno jednostavan,” napisao je Redditor HeavenlyPT. “Bila je to igra Counter-Strike. Pre Steama, servere za igranje CS-a su nasumično hostovale različite kompanije, većina nas je tada koristila program zvan TheAllSeeingEye, koji bi sastavio listu servera za igru, i tako bismo se priključivali javnim serverima tog vremena.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top