Vesti

Starfield prešišao 12-godišnji rekord igre Skyrim

U prvom vikendu nakon zvaničnog lansiranja, Starfield je oborio rekord The Elder Scrolls 5: Skyrim za najviše istovremenih igrača na Steamu od strane Bethesda igre. Prema statistikama sa SteamDB, Starfield zauzima 27. mesto na svevremenskoj listi Steama, spuštajući Skyrim na 31. poziciju. Ova nova svemirska saga okupila je maksimalno 330,723 istovremenih igrača 10. septembra, nadmašujući 12-godišnji rekord Skyrim-a od 287,411 igrača. Ipak, nije uspela da premaši prethodno izdanje Bethesde, Fallout 4, koji ostaje na 16. mestu sa vrhunskih 472,962 igrača.

Zanimljivo je da, iako je dostigla šest miliona ukupnih igrača i zabeležila milion istovremenih korisnika na dan izlaska, Starfield nije uspeo da se popne više na listi Steama. Jedno moguće objašnjenje je njegova dostupnost na Xbox Game Passu, što je verovatno iskrivilo brojeve. Pošto se Starfield može pristupiti bez dodatnih troškova za pretplatnike Game Pass, mnogi koji bi inače kupili igru na Steamu verovatno su se odlučili za opciju sa pretplatom.

Iako je Starfield bio među najiščekivanijim igrama u skorije vreme, njegove performanse su bile čvrste. Obaranje rekorda Skyrim-a označava značajno postignuće. Kako je potvrdio Christopher Bing na X sa GI.biz, takođe je predvodio britansku listu prodaje kutijastih igara. Međutim, njegovo pojavljivanje na Game Passu možda će ga sprečiti da uđe u top 10 na Steamu, gde trenutno borave naslovi kao što su Baldur’s Gate 3 i Hogwarts Legacy.

Lansiranje Starfield-a takođe je generisalo niz intrigantnih anegdota, uključujući odluku Bethesde da eliminiše sve labradore, igrače koji pokušavaju da rekreiraju igru na PlayStationu i impresivan prikaz napredne fizike igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top