PlayStation 5

Playstation 5 je dobio ogromnu nadogradnju sistema

PS5 Pro

Sony je svim korisnicima omogućio najnovije ažuriranje PS5 softvera, omogućavajući nove funkcije i poboljšanja za konzolu. Glavna karakteristika ovde je povećanje kompatibilnosti sa skladištenjem na M.2 SSD-u. Nakon ovog ažuriranja, sada ćete moći da dodate dodatnih 8TB skladišnog prostora na PS5 konzolu.

Prethodno, PS5 je podržavao sekundarne M.2 SSD-ove do 4TB, što je već bio veliki napredak u odnosu na uključeni SSD ispod 1TB na konzoli. Iz kutije, PS5 obično nudi nešto manje od 700GB skladišnog prostora za igre. Sada će PCIe 4 SSD-ovi do 8TB biti upotrebljivi sa PS5, pa ako ste osoba koja apsolutno mrzi deinstaliranje igara, onda je ovo ažuriranje za vas.

Ovo ažuriranje takođe utvrđuje jednu od najvećih prednosti dizajna PS5 u ovoj generaciji konzola. Sony nudi pristupačan M.2 SSD slot za korisnike da instaliraju svoj sopstveni M.2 SSD kako bi proširili sistemsko skladište. S druge strane, konzole Xbox Series X/S nude proširivo skladište kroz proprietarni slot za memorijsku karticu, što znači da postoje veća ograničenja na izbor potrošača za proširenje skladišta Xbox-a u poređenju sa PS5.

Pored povećane količine skladišta, ovaj novi PS5 Software Beta takođe uključuje nova poboljšanja UI-a i promene koje olakšavaju upotrebu. Dolby Atmos sada je podržan na konzoli, čak i sa igrama koje koriste novu Sonijevu 3D Audio tehnologiju. Takođe ćete moći da koristite Dolby Atmos u streaming aplikacijama i reprodukciji Blu-Ray sadržaja.

Što se tiče QoL funkcija, ako želite da onemogućite zvučni signal PS5 pri pokretanju, sada to možete učiniti unutar menija za podešavanja. Korisnici sada mogu dodeliti drugi kontroler kao pomoćni kontroler, tako da brzo mogu uzeti gamepad i pomoći nekome da prođe kroz težak deo igre. Ažuriranje takođe sadrži poboljšanja glasovnih komandi PS5, koje se mogu aktivirati preko mikrofona u DualSense kontroleru.

Ažuriranje se sada šalje svim korisnicima PS5 nakon punog meseca beta testiranja. Oni koji su u programu beta testiranja PS5 imali su pristup ovim funkcijama od početka avgusta. Program beta testiranja PS5 otvoren je za svakoga ko ima PS5 konzolu, tako da se možete prijaviti da biste ranije primili nove ažuriranja, ali budite upozoreni da beta softver može sadržati greške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top