PC

Starfield je peta najbrže prodavana igra u Evropi za 2023. godinu

FOTO: Bethesda

Starfield je peta najbrže prodavana igra u Evropi ove godine na osnovu performansi u prvoj nedelji lansiranja.

To je prema podacima GSD objavljenim na GamesIndustry.biz, koji takođe izveštavaju da je igra “skoro” najveće Xbox lansiranje ove generacije širom Evrope, ispred Forza Horizon 5.

U pogledu prodaje u nedelji lansiranja, performanse Starfield su nadmašene samo od strane Hogwarts Legacy, Diablo 4, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom i Star Wars Jedi: Survivor.

Podaci nisu sasvim uporedivi, jer prodaja Starfielda uzima u obzir njegovo izdanje za rani pristup. RPG igra Bethesda’s sci-fi je objavljena 6. septembra za Xbox Series X/S i PC, ali su igrači koji su naručili njeno Premium izdanje ili Constellation izdanje mogli da počnu da igraju 1. septembra.

Podaci takođe ne uzimaju u obzir broj ljudi koji su igrali Starfield preko Game Pass. Standardno izdanje RPG igre Bethesda’s sci-fi bilo je izdanje prvog dana za Microsoftovu uslugu pretplate na konzoli i PC. Obzirom na to da se ne uzimaju u računicu igrači putem XGP ovo uspeh za Starfield čini još impresivnijim.

PRODAJA U PRVE NEDELJE U EVROPI 2023

  1. Hogwarts Legacy (Warner Bros)
  2. Diablo 4 (Activision Blizzard)
  3. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (Nintendo)*
  4. Star Wars Jedi: Survivor (EA)
  5. Starfield (Microsoft)
  6. Resident Evil 4 (Capcom)
  7. Final Fantasy 16 (Square Enix)
  8. F1 23 (EA)
  9. Dead Island 2 (Deep Silver)
  10. NBA 2K23 (2K Games)

*Podaci o digitalnoj prodaji nisu dostupni

Ujedno, Starfield oborio Microsoftov rekord za najveći dan lansiranja za Xbox Game Studios naslov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top