Vesti

Candy Crush za 11 godina zaradio preko 20 milijardi dolara!

Activision je proslavio neverovatnih dvadeset godina postojanja Kinga, kompanije za ‘interaktivnu zabavu’ koju je stekao 2016. godine. Ako niste upoznati sa King, sigurno ste čuli za njegove igre – Candy Crush, da navedemo njegov najveći izum. U saopštenju za štampu napisanom da bi se odao počast jubileju, Activision je istakao da je Candy Crush Saga zaradila neverovatnih 20 milijardi dolara tokom svog postojanja.

Čak i danas, 11 godina nakon što se igra prvi put pojavila, Candy Crush privlači milione aktivnih igrača svakog meseca. Tokom tog vremena ostvario je neverovatan broj preuzimanja – oko pet milijardi preuzimanja na svim uređajima.

King je pogodio zlatnu žilu sa pravovremenim izdanjem Candy Crush 2012. godine i od tada uživa u tom uspehu. U izveštaju koji je objavio Activision, otkriveno je da su igrači Candy Crush Saga kolektivno završili više od pet milijardi nivoa. Postala je legitimna esportska igra – ove godine se u Londonu održao turnir u Candy Crushu sa nagradnim fondom od 250.000 dolara.

U izjavi, predsednik King-a, Tjodolf Sommestad, visoko je ocenio uspeh kompanije tokom poslednjih dvadeset godina:

Dostizanje naše 20. godišnjice je pokazatelj neverovatne strasti i posvećenosti celog tima King-a našoj misiji da svet učinimo zabavnim. Dok se okrećemo budućnosti, nastavićemo da se trudimo da naše igre budu najbolje moguće i da igračima pružimo više onoga što žele. Sa istorijom uspeha i svetlom budućnošću ispred sebe, King se raduje pružanju još mnogo godina zabavnog gejmpleja i nezaboravnih trenutaka našim igračima.

Activision se raduje sledećih 20 godina Kinga, a verovatno je da kada dođe taj jubilej, slavićemo još pedeset biliona završenih nivoa Candy Crush, a o zaradi da ne govorimo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top