PC

Izgleda da je developer igre Gollum koristio ChatGPT da bi napisao izvinjenje

Program za veštačku inteligenciju ChatGPT je navodno korišćen za pisanje izvinjenja za igru Lord of the Rings Gollum povodom ogromne količinie problema i grešaka, tvrdi se.

U intervjuima sa nemačkim gaming portalom GameTwo (koji je primetio Knoebel), nekoliko bivših članova osoblja Daedalica prvi put su govorili o tome šta je pošlo naopako sa ovom igrom koja je osuđena od strane kritičara i od strane publike.

Nakon izlaska Gollum, Daedalic se izvinio što je isporučio ono što je nazvao “neimpresivnim iskustvom” sa finalnom igrom. Kompanija je rekla “duboko žalimo” što igra nije ispunila očekivanja, i obećala da će je poboljšati putem budućih ažuriranja.

Sada se tvrdi da je izvinjenje napisano sa softverom za veštačku inteligenciju ChatGPT, i to prema dva izvora koji su razgovarali sa GameTwo.

Takođe se tvrdi da sam Daedalic nije imao nikakva saznanja o izvinjenju ili njegovom sadržaju pre objavljivanja i da je to u potpunosti rukovao izdavač Nacon.

U vreme objavljivanja, Gollum je najniže ocenjena igra godine na oba glavna agregaciona sajta Metacritic i OpenCritic, a ovi navodi sada uopšte ne idu u prilog ni developeru ni izdavaču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top