PC

Xbox je više nego zainteresovan za vraćanje starih Activision franšiza

Sa završenom akvizicijom Activision-Blizzard-King od strane Microsofta vrednom 68,7 milijardi dolara, proizvođač Xbox konzola počeo je da otkriva svoje planove za izdavača. Sa toliko franšiza sada pod svojim okriljem, šef Xboxa Phil Spencer govorio je o njihovim planovima za ABK tvrdeći da “Ako timovi žele da se vrate i ponovo pogledaju neke od stvari koje imamo – i potpuno se fokusiraju na to – ja ću biti potpuno za to.”

Tokom najnovije epizode zvaničnog Xbox podcasta, Phil Spencer se pojavio kao gost u kojem je razgovarao o finalizaciji akvizicije ABK-a i kakve planove ima za izdavača u budućnosti.

Activision je poslednjih godina postao poznat po svojoj promeni prema potpunom fokusiranju na Call of Duty, sa timovima poput Vicarious Visions i Toys For Bob koji su svedeni na čiste timove za podršku. Prema Spenceru, pod Microsoftom, studijima će biti pružena prilika da rade na starijim ili neaktivnim franšizama ako to žele, rekavši:

“Nema plana za to, ali postoji prilika. Ako ljudi žele – ako timovi žele da se vrate i ponovo pogledaju neke od stvari koje imamo i potpuno se fokusiraju na to, ja ću biti potpuno za to. Jer mislim da postoji neverovatno blago stvari na koje možemo ponovo dodirnuti.”

Nastavio je: “Ne mora se samo raditi o Activision i Blizzard. Kao što sam rekao, kada pogledate preko celog portfolija. Mislim na stvari poput remastera Quake II. Mislim da je to bilo sjajno. Uradi su dobar posao vraćajući igru, čineći je aktuelnom, ali ne ostavljajući istoriju iza sebe. Tako da bih voleo da vidim više takvih stvari.”

U očima mnogih, Activision nije dovoljno iskoristio brojne svoje studije, pa je uzbudljivo videti da bi sada mogli dobiti priliku da rade na nečem novom (ili starom).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top