Vesti

Oglasio se član tima koji je radio na najgore ocenjenoj igri godine

ss_e0f25032ee8aa506683004b4333270dcf5136d8f.1920x1080

Kompanija GameMill koja iza sebe ima izdate hitove kao što su Cobra Kai, Hotel Transylvania  ili American Ninja Warrior upravo je produžila navedenu listu. Nikada niste čuli za GameMill (verovatno sada guglate da vidite o kome se radi) i verovatno vam nije poznat niti jedan naslov naveden gore? Ništa strašno, pošto su ove igre sve samo ne pravi hitovi, a GameMill izdavač koji baš poput THQ-a nekada na ime nešto poznatijih franšiza pokušava da namami igrače da kupe neku od igara u ponudi. No, lista je produžena najgore ocenjenom igrom aktuelne godine, a u pitanju je – Skull Island: Rise of Kong. 

Radi se o naslovu koji je delo praktično nepoznatog čileanskog studija pod imenom IguanaBee, kome je za razvoj igre dato svega godinu dana, uz skromna finansijska sredstva. Što se tiče same igre, u pitanju je neka vrsta „brawler-a“ u kojoj igrač preuzima ulogu popularnog King Kong-a i tamani neprijatelje koji mu se nađu na putu. Zvuči pristojno, zar ne? Nažalost, problem je što samo tako zvuči. 

Svoje utiske, doduše anonimno, rešio je da podeli jedan od zaposlenih koji je radio na ovom delu. Najpre navodi kako je IguanaBee razvojni tim koji ni u jednom momentu nije imao na  raspolaganju svih 20 zaposlenih, koliko je brojao ovaj tim. Razlog tome su neadekvatne finansije namenjene razvojnom timu, tako da one kvalitetnije i iskusnije jednostavno nisu mogli da zadrže. Dalje navodi kako je sa razvojem započeto još u junu 2022. godine, a plan je bio da sve bude kompletirano zaključno sa istim mesecom naredne godine. Kaže kako je bilo praktično nemoguće dostaviti iole pristojan proizvod u tom vremenskom periodu sa novcem koji su dobili. Nekako su se izborili da izlazak pomere bar do oktobra, jer u suprotnom jednostavno ne bi mogli da lansiraju igru na tržište.

Ako ništa drugo, bar će sada The Lord of the Rings: Gollum, koji je do skoro nevoljno nosio titulu najgore igre godine moći malo da predahne i pronađe svoj mir. U poređenju sa Skull Island: Rise of Kong, izgleda kao igra godine.

Autor: Nebojša Klasanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top