PC

Resident Evil igre će izgledati još bolje – Razvija se RE Engine sledeće generacije

Capcom je otkrio da radi na nasledniku za RE Engine. Iako su detalji trenutno prilično skromni, znamo da je kodno ime REX Engine, što znači RE neXt Engine, izgleda. Sve je to otkriveno tokom prezentacije na tekućoj konferenciji RE: 2023, koju je vodio developer Tomofumi Ishida.

Najava REX Engine bila je uključena na kraju prezentacije pod nazivom Prošlost i budućnost za RE Engine. Programer Tomofumi Ishida je prošao kroz napredak RE ENGINE od kada je prvi put korišćen u Resident Evil 7: Biohazard iz 2017. godine. Zatim je završio detaljima o tome šta nas čeka u budućnosti, otkrivajući REX Engine, uz neke detalje o tome kako se očekuje da će biti uključen u razvoj predstojećih PC igara kompanije i hitova za konzole.

Prema Ishidi, potreba za endžinom sledeće generacije proizilazi iz nade da će bolje rukovati većim količinama grafičkih asseta efikasnije. Pored toga, Capcom cilja na povećanu potražnju za prilagodljivošću i upotrebljivošću, posebno potrebom za visokim stepenom prilagođavanja u svakom naslovu.

Još uvek ostaje da se vidi kako će novi naslovi imati koristi od planiranog skoka u tehnologiji, s obzirom da alati za razvoj očigledno još uvek treba da budu uključeni i dostupni za upotrebu Capcoma timovima. Poslednje RE Engine igre bile su Exoprimal i ovogodišnji Resident Evil 4 Remake. U budućnosti, verovatno ćemo videti nekoliko serija koje koriste novi engine, verovatno Resident Evil i Monster Hunter.

Dok ne čujemo više, očekuje se da ćemo videti barem još nekoliko igara razvijenih pod starim RE Engine banerom, ali budućnost izgleda svetla za Capcomovu vodeću tehnologiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top