PC

Hakeri objavili preko 1,3 miliona poverljivih fajlova studija Insomniac Games

Nedelju dana nakon što je ransomware grupa Rhysida objavila da je uspešno hakovala Insomniac Games i uzela informacije, grupa je objavila preko 1,3 miliona datoteka na internetu za svakoga da ih uzme.

Potpuno curenje se dogodilo u ponedeljak uveče nakon što je grupa rekla da nijedan kupac nije bio voljan da plati traženu cenu od 2 miliona dolara.

Ukupno, podaci dolaze na gotovo 1,7 terabajta.

Što se tiče informacija koje su procurele u haku Insomniac-a, one se kreću od datuma izlaska igara i spojlera za predstojeću igru Wolverine do, nažalost, osetljivih informacija o zaposlenima.

Prvi put je izvestio Cyber Daily, te osetljive informacije uključuju interne HR dokumente zaposlenih, porezne informacije, interne poruke kompanije, informacije o računarima, obrasce za raskid ugovora, pa čak i detalje o pasošima.

Takođe, u curenju podataka je uključen ugovor potpisan između Sony i Marvel u vezi sa razvojem i objavljivanjem X-Men igara, počevši od gorepomenutog naslova Wolverine.

Dokument su potpisali Jim Ryan i Isaac Perlmutter i stupio je na snagu od jula 2021. godine. Ukupno tri X-Men igre su obuhvaćene ugovorom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top