Vesti

Sven Vinke izjavio da Baldur’s Gate 3 i Original Sin nikada neće biti live service igre

Dopada nam se njegov stav.

Izvršni direktor Larian Studiosa i Baldur’s Gate 3 reditelj, Sven Vinke, istakao je da nijedna igra njegovog studija, uključujući Divinity serijal, nikada neće nuditi bilo kakve usluge pretplate.

Njegova izjava je zapravo odgovor na nedavnu izjavu Ubisofta, u kojoj čuvena kompanija tvrdi da ”igrači treba da se naviknu na live service model” i ”da je jednostavnije da gejmeri nikada ne kupuju igre u celosti”. Vinke je na ovu nebuloznu izjavu odgovorio sa komentarom:

”Ako ovo postane dominantan model, dobrih igara će biti sve manje, i retko koja će imati dobar sadržaj. U takvom ekosistemu, samo odabrana grupa kompanija će imati moć da odlučuje šta će se pojaviti na tržištu, a šta ne”.

Njegov argument je da su usluge pretplate prvenstveno fokusirane na maksimiziranje profita, i da otežavaju razvoj određenih igara.

”Svi mi već zavisimo od odabrane grupe platformi za digitalnu distribuciju. Ako sve te platforme pređu na model pretplate, imaćemo ogroman problem”, zaključio je Vinke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top