PLAY! ; PLAY! Zine

Rad na Allison Road se ipak nastavlja.

Iako je juna ove godine, na žalost fanova horora, igra zvanično otkazana, čini se da ćemo ipak imati prilike da na kraju igramo ovaj duhovni naslednik PT-a.

Idejni tvorac igre Allison Road, Christian Kesler, najavio je da će nastaviti sa radom na igri, ali u “one man army” maniru, u studiju Far From Home koji je osnovao zajedno sa njegovom ženom. Iako se radujemo nastavku razvoja ove zanimljive igre, iz iskustva znamo da projekti na kojima radi jedna osoba često teško ugledaju svetlost dana,  a kada se to i desi, obično bude godinama, ponekad i čitavu deceniju od prve najave igre. Svakako želimo puno sreće i uspeha porodici Kesler u radu na ovom naslovu, i nadamo se da će da odrade igru onako kako su je i zamislili.

Kada je najavljena, igra je ubrzo postala veoma popularna, posebno zbog pomenutog PT-a koji je stekao kultni status, a sa kojim Allison Road deli puno sličnosti. Ipak, Kickstarter kampanja je prošla veoma loše, sa jedva 50% dostignutog cilja, što je ubzo dovelo i do problema u razvoju. U međuvremenu nađen je izdavač, Team 17, i činilo se da će stvari krenuti na bolje što se tiče finansija, no ubrzo su krenuli problemi i sa izdavačem, te je došlo do raskida ugovora, a zatim i pomenutog otkazivanja igre u junu.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!