PLAY! ; PLAY! Zine

Izgleda da i Far Cry pauzira sledeće godine

Direktor Ubisofta je nedavno izjavio da sem što ove godine nećemo igrati novi Assassin’s Creed, velika je šansa da ni sledeće godine nećemo videti igru ukoliko studio odluči da ne zadovoljava standarde. Ova novu Ubisoftova politika će se izgleda preneti i na Far Cry.

U nedvnom intervjuu, Tomi Fransoa (direktor razvoja franšiza u Ubisoftu) izjavio je da studio sada teži ka tome da jednu godinu pre izlaska igre imaju igrivu alpha verziju i da ta veća pauza do punog izdanja bude korišćena za bolju produkciju i poliranje igre. To smo videli sa igrom For Honor, a uopšteno će im fokus biti da se do alpha verzije stigne što pre i da se rano napravi taj temelj na kome će se graditi ostatak igre.

Za studio to znači da će morati da idu na sve ili ništa makar to značilo odlaganje velikih serijala. Za Assassin’s Creed već znamo, a Tomi napominje da je to moguće da će se desiti i sa Far Cry. Iako taj serijal sa svakim izdanjem ima sve bolju prodaju, Ubisoft želi da proba da odstupi od svoje ustaljene formule open-world igara i da ponovo napravi inovaciju u svojim popularnim serijalima. Na kraju krajeva i ekspanzije za The Division su odložene dok se balans igre ne dovede u red, tako da možda ovvaj studio zaista okreće novi list.

  • ljuba

    Pitam se da li ovo dobro za far cry. Bojim se da tesko. To sto ce alfa izaci dosta pre same igre mi se ne svidja uopste. Igraci ce dosta ranije biti upoznati sa svim detaljima igre i smorice ih tako da i kad izadje nece biti neki boom efekat. Bolje neka se fokusiraju na dobru ideju i mestu na kome ce se odvijati sledeci FAR CRY a ne da zure. I neka izadji za 3-4 god ako je potrebno ali da ta igra stvarno bude bar na nivou prethodnih igara ili cak i bolja.

    • Far Cry u tom smislu “šeta” tamo -vamo što se tiče tema, oni ni ne moraju da imaju kontinuitet pa je OK i da odmore. AC su forsirali do krajnjih granica samo menjajući epihe.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!