PLAY! ; PLAY! Zine

Sony je najavio Playstation 4 Pro konzolu

Najveća novost sa jučerašnjeg Playstation Meetinga svakako je bilo otkrivanje nove, unapređene verzije Playstation 4 konzole.

Nova konzola se neće zvati ni 4K ni Neo već Playstation 4 Pro i izlazi 10. novembra po očekivanoj ceni od 400 evra, odnosno po istoj ceni po kojoj se u početku prodavao PS4. Sem što je nešto deblja od standarne PS4 konzole, Pro model dolazi sa značajno unapređenim ”crevcima” – AMD Polaris grafička kartica je duplo jača a procesor je ubrzan iako je na istoj arhitekturi kao dosadašnji. Ovi modeli konzole će dolaziti sa 1TB hard diskom. RAM je ostao na 8GB i koristi se GDDR5 iz grafičkih karti.

Sav ovaj jaki hardver ispod haube neće ostati neiskorišćen jer će konzola podržavati igranje u 4K, tojest 2160p rezoluciji. Dosadašnje igre će biti potpuno kompatibilne sa novom konzolom i biće ”razvučene” na tu rezoluciju, dok će sve buduće igre moći da imaju podršku za 4K ukoliko developeri tako odluče. Podsetimo da ipak nisu sve PS4 igre radile ni u 1080p, tako da je realno očekivati da neće i sve naredne igre na novoj konzoli raditi u maksimalnoj rezoluciji i da će studiji možda radije odlučiti da osiguraju stabilnih 60 sličica u sekundi ili unaprede grafiku.

Ukoliko ste filmofil, malo razočarenje – PS4 Pro neće podržavati UHD rezoluciju na blu-ray diskovima, već samo putem streaming servisa. Prva od igara koja je najavljena da će koristiti prednosti nove konzole je Mass Effect: Andromeda.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!