PLAY! ; PLAY! Zine

Nintendo duplira proizvodnju Switcha

Nintendo je celoj planeti prodao priču o svojoj transformers konzoli i svi su se primili.

To se posebno pokazalo u kulturama koje obožavaju da čekaju u redovima. Ovde ne mislimo na nas i sirotinjsko čekanje za hleb i mleko ’90-ih, već na Amere i Japance koji su danima stajali u redovima kako bi što pre došli do svog primerka.

Dobroj prodaji je pogodavala i prosto fenomenalna igra The Legend of Zelda: Breath of Wild koja je dobila čiste desetke od strane uticajnih medija.

Sve je bilo spremno za super hajp što se odrazilo na prodaju. Iako se ne znaju tačne brojke, o uspehu govori činjenica da Nintendo planira da proizvede 16 miliona konzola u narednih 12 meseci, što je duplo veća brojka od planirane.

Još jedan znak da Nintendo dobro stoji je plan da se ovog meseca isporuči preko dva miliona konzola, a i ta brojka će verovatno biti veća.

Ukoliko su ove brojke tačne, to bi značlilo da će već u prvoj godini Nintendo prodati više Switcheva nego što je prodao Wii U konzola. To i nije veliki izazov s obzirom da je pomenuta konzola bila apsolutno razočarenje sa veoma slabom prodajom od samo 13,5 miliona primeraka. Koliko je to bedno jasno je kad se uporedi sa prodajom originalne Wii konzole koja je dobacila do 101 miliona prodatih primeraka.

Dalja prodaja Switcha svakako će zavisiti i od izbora igara jer talas entuzijazma i slepe zaljubljenosti neće dugo trajati.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!