PLAY! ; PLAY! Zine

Darkwood – horor igra iz ptičije perspektive

U vremenima kada su horor naslovi kreirani sa namerom šturog održavanja žanra i zarade, gde neko “zastrašivanje” postoji samo pri igranju u prvom licu, i bez akcenta na samu atmosferu, pojavio se Darkwood, video igra sa ciljem da pruži nešto sasvim novo u žanru horora.

Ta novina je korišćenje ptičije perspektive(top-down) za praćenje narativa, sa brojnim karakteristikama koje nose pečat kultnih klasika. Tu je svaka odluka bitna i ima uticaj na odvijanje događaja u mračnoj šumi, a tokom lutanja igrači će se susretati sa jezivim naseljenicima, koji će vam ispričati razne priče, koje neće uvek biti istinite.

Najviše je potrebno obratiti pažnju na smenjivi ciklus dana i noći, pošto svaki od njih donosi određene zadatke i izazove. Tokom dana je najbolje istraživati dubine šume, sakupljati materijale i izrađivati oružja. Period noći donosi brojne strahote, od kojih se karakter skriva u skloništu, postavlja barikade i brani oružjem.

Darkwood je pre par dana napustio early access na Steamu, i prodaje se po ceni od 14€, dok trenutno važi popust od 10% tako da igra košta 12,59€, što je prema skromnom mišljenju vašeg autora, urnebesno niska cena za naslov koji toliko pruža. Na igri je više od 4 godina radio studio iz Poljske, Acid Wizard, kojeg čine samo tri osobe. Oni su nam u znak dolaska Darkwooda na tržište pripremili trejler, kako bi nam bolje prikazali šta su tokom godina uloženog rada spremili za nas, uživajte.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!