PC

Darkwood – horor igra iz ptičije perspektive

U vremenima kada su horor naslovi kreirani sa namerom šturog održavanja žanra i zarade, gde neko “zastrašivanje” postoji samo pri igranju u prvom licu, i bez akcenta na samu atmosferu, pojavio se Darkwood, video igra sa ciljem da pruži nešto sasvim novo u žanru horora.

Ta novina je korišćenje ptičije perspektive(top-down) za praćenje narativa, sa brojnim karakteristikama koje nose pečat kultnih klasika. Tu je svaka odluka bitna i ima uticaj na odvijanje događaja u mračnoj šumi, a tokom lutanja igrači će se susretati sa jezivim naseljenicima, koji će vam ispričati razne priče, koje neće uvek biti istinite.

Najviše je potrebno obratiti pažnju na smenjivi ciklus dana i noći, pošto svaki od njih donosi određene zadatke i izazove. Tokom dana je najbolje istraživati dubine šume, sakupljati materijale i izrađivati oružja. Period noći donosi brojne strahote, od kojih se karakter skriva u skloništu, postavlja barikade i brani oružjem.

Darkwood je pre par dana napustio early access na Steamu, i prodaje se po ceni od 14€, dok trenutno važi popust od 10% tako da igra košta 12,59€, što je prema skromnom mišljenju vašeg autora, urnebesno niska cena za naslov koji toliko pruža. Na igri je više od 4 godina radio studio iz Poljske, Acid Wizard, kojeg čine samo tri osobe. Oni su nam u znak dolaska Darkwooda na tržište pripremili trejler, kako bi nam bolje prikazali šta su tokom godina uloženog rada spremili za nas, uživajte.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top