PLAY! ; PLAY! Zine

CD Projekt RED odgovara na optužbe o lošem tretmanu zaposlenih

Poslednjih nedelja glasine o veoma lošim radnim uslovima u poznatom poljskom gejming gigantu CD Projekt RED počele su rapidno da rastu i gomilaju se, što je privuklo i pažnju mnogih medija, te na kraju izazvalo i zvanično saopštenje od strane samog vrha kompanije, koje je u ponedeljak objavljeno na njihovom Tviter profilu.

U tom saopštenju, koje kao da okoliša oko konkretnog problema, se navodi da su svesni negativnih kritika sadašnjih i bivših zaposlenim, koje su uglavnom došle sa poznatog sajta Glassdoor, gde anonimni zaposleni mogu da daju iskrene kritike kompanija i radnog okruženja.

Poslednjih meseci kritike na tom sajtu za CD Projekt RED postale su često negativne, gde zaposleni kritikuju menadžment koji “uopšte i ne voli igre”, kao i to da su veoma nisko plaćeni i da moraju često da rade i po preko 50 sati nedeljno, te da kompanija uopšte ne raste u skladu sa svojim uspehom, već da menadžement stalno izbegava dodatno zapošljavanje, kako bi smanjio troškove.

Ovo je posebno zabrinulo fanove u kombinaciji sa tim da imamo veoma malo informacija u dugo iščekivanom projektu Cyperpunk 2077, o kome se praktično godinama ćuti, pa se fanovi sa pravom pitaju šta se tu dešava.

Na tviteru su se pismom obratili Marcin Ivinski, suosnivač kompanije, i Adam Badovski, glavni čovek studija. U tom pismu kažu da razumeju da nije uvek lako, ali da se oni uvek trude da naprave maksimalno dobre i kvalitetne uslove za sve svoje zaposlene i da ne razumeju odakle te kritike dolaze, ali isto tako kažu da imaju “set vrednosti koji mora da se poštuje” i koji je kompaniju i doveo tu gde sada jeste. Kažu da u velikoj firmi poput CD Projekt, ljudi stalno dolaze i odlaze i da svakako ima onih koji su i zadovoljni i koji su nezadovoljni, i da oni uvek rado slušaju sve kritike. Što se tiče kritika da firma sporo raste, kažu da su samo nakon Witcher 3 proširili firmu na preko 400 zasposlenih i da ona nastavlja da raste u skladu sa potrebama jednog tako velikog projekta kao što je Cyberpunk 2077.

Celokupnu izjavu po ovom pitanju možete pročitati na tvitu ispod:

 

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!