PC

Testirali smo Brigitte, 27. Overwatch heroja

Posle brojnih tizera i spekulacuja u zajednici, Blizzard je konačno obznanio ko je heroj broj 27 u Overwatchu. Kao što se i verovalo, u pitanju je Brigitte, ćerka Torbjorna Lindholma i Reinhardtovo kumče i štitonoša. Nju smo prvo imali prilike da upoznamo u Reinovom stripu „Fighting Dragons“, da bi se kasnije pojavila i u „Reflections“ stripu kao deo porodičnog slavlja za Božić. Tu smo i videli prvu vezu sa porodicom Lindholm. To je kasnije potvrđeno u Reinhardtovom fantastičnom sinematiku, „Honor and Glory“. A uskoro će se pojavljivati i u vašim partijama Overwatcha kao igriv lik. Trenutno je možete isprobati na PTR serveru, a mi smo već stigli da je iztestiramo.

Brigitte je hibridan lik, mešavina supporta i off-tanka. Ima 250 hit poena, kao Reaper, Mei i Doomfist, čemu u prilog ide i njena nešto veća silueta u odnosu na klasičnog support lika. Uz to je još jedan melee lik u postavi, a glavno oružje joj je mehanički buzdovan na lancu kojim maše u luku ispred sebe, kačeći i više likova jednim zamahom. Svaki neprijatelj kog pogodi pasivno leči njene saveznike u blizini. Desni klik je kompaktni štit od 600 hp-a, dovoljno velik da zaštiti nju i svakoga ko je direktno iza nje. Kada aktivira štit, levim klikom može da izvede „Shield Bash“, napad kojim se kratko zaleti u napred i ako pogodi metu, može da je ošamuti. Ovo je izuzetno moćan ability, jer ne samo da joj pruža mali dodatak na mobilnost (kojim može da dohvati neke više delove mape ili „prokliza uzbrdo“), već joj omogućava da spreči mnoge tuđe napade, uključujući i neke ultove, a njime može čak i da counter-charguje Reina. Na Shift, Brigitte ima „Whip Shot“ kojim ispaljuje glavu svog buzdovana 20m u napred, nanoseći malo štete protivnicima i boopujući ih. Ovim može da gurne nekoga sa ivice, ali i da spase saveznicima život ako ih napr. Roadhog privuče kukom, ili da odgurne Zena koji ultuje kako bi otvorila prozor za napad svojim saigračima. Na E, Brigitte baca „Repair Pack“ čija je mehanika bacanja slična kao Zenov Harmony Orb. Ovaj ability leči saigrače, a ako lečenje pretekne, ono postaje privremeni Armor. I na kraju, tu je Brigittin ultimate, „Rally“. Kada ga upotrebi, može da se kreće brže, a ona i svi saveznici u blizini dobijaju malu količinu Armora koji im ostaje i može da se nadogradi daljim upotrebama Rallyja (do određene granice). Naravno, taj armor prvi nestaje nanetom štetom i ne vraća se lečenjem. Ovaj ult je utility ult u najboljem slučaju i daje mogućnost za blagi nalet izdržljiivosti u borbi, dok brzina kretanja puno znači za samu Brigitte kao melee lika. Srećom, dosta se brzo puni, te ga je moguće koristiti proizvoljno.

 

U igri, Brigitte zauzima ulogu supporta u prvim redovima, slično Moiri, jer može da leči kroz sam čin borbe. U kompozicijama koje su pasivnije ili se bore sa veće daljine, Brigitte služi kao peel support, jer joj Shield Bash i Whip Shot daju veliku prednost nad flankerima, dajući joj šansu da lako zaštiti druge supportove. Naravno, i pored toga može biti nadigrana, ali pametnim pozicioniranjem je moguće naterati takve likove da dvaput promisle pre nego što pokušaju flank na pozadinu. Njen štit pruža sjajan paravan za snajperske duele, omogućavajuči saigraču da zaštićen gađa „preko ramena“. Dobra komunikacija je ključna za ovakvu strategiju, ali svakako dobro upotpunjuje njenu ulogu kada je potrebno da igra pozadi.

Slično Doomfistu koji je još jedan melee lik, i Brigitte pati od sličnih countera. Pharah je neko ko lako može da izađe na kraj sa njom i nulifikuje svu prednost koju pruža svom timu. Roadhog, Reaper i Junkrat su likovi koji nanose previše štete iz blizine da bi je zaštitio njen štit, dok ona sama ne nanosi ni približno dovoljno da ih ubije na vreme bez podrške. Slično tome, Sombra je izuztno ekfikasno counteruje pomoću Hacka. Hackovana Brigitte je potpuno bespomoćna i lak plen protivnicima, pogotovo sad kako Sombra može da hackuje još brže. Pored toga, svi likovi koji se bore sa veće daljine su opasnost po Brigitte koja je u sred borbe, ponovo zbog ograničenja melee borbe, te joj je potrebna podrška protiv protivničkog Soldiera, McCree-a i Widow, naravno, sve dok im ne priđe blizu. Protiv tenkova, Brigittina glavna funkcija je da pruži podršku svojim likovima kroz lečenje i ošamućivanje protivnika i tu može da pruži neočekivano veliku pomoću u haosu koji nastane blizu, dok njeno pasivno lečenje može biti ključno u takvim situacijama. Protiv drugih support likova, Brigitte ima očiglednu prednost, te može lako izaći na kraj sa njima ako se sudare. Potencijalni izuzetak je Moira, čije kugle prolaze kroz njen štit a velika mobilnost joj omogućava da okrene Brigitte u nezgodnu poziciju.

Naravno, važno je napomenuti da je sve ovo rezultat inicijalnog testiranja na PTR serveru koji je uvek podložan promenama. Za sada nismo naišli na veće bagove kada je ovaj lik u pitanju, jedini koji pada na pamet je blaga zadrška koju ponekad izaziva njen levi klik kada pogodi nekoliko protivnika odjednom, što je vrlo verovatno samo grafički glitch. Brigitte je vrlo zabavna za igru i pruža sjajnu opciju za support bliskog dometa, a njena hibridna priroda je dobar kompromis kada niste sigurni da li je potreban još jedan tenk ili još jedan support. Šalu na stranu, ostaje da se vidi kakve će implikacije imati na metu i kompozicije, ali je uz promenjenu Sombru još jedan odgovor na staru boljku svih supportova – flankere. Obzirom da je tek stigla na PTR bez ikakvih kozmetičkih dodataka koji su često dobar indikator dokle je studio stigao sa razvojem lika, možemo očekivati da Brigitte bude na testiranju bar još nekoliko nedelja.

Ispod možete videti video najavu za Brigitte, kao i Jeffov opis lika:

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top