PC

Bivši direktor u Epic Games: Da sam ostao, Fortnite bi bio otkazan

Ako spadate među one koji ne vole Fortnite i misle da je nezasluženo najpopularnija igra na svetu, svakako niste jedini. Među njima je očigledno i jedan od bivših vodećih ljudi u Epic Games.

U pitanju je Rod Ferguson, koji je u razgovoru za Game Informer rekao da igra “ne bi prošla njegove visoke standarde kvaliteta” i  i da je čak aktivno radio na tome da se razvoj igre obustavi. Ovo se sve dešavalo pre 6-7 godina, u vreme kad je Fortnite bio nešto sasvim drugo od Battle Royale igre koju danas znamo.

Ferguson sada radi u The Coalition studiju, gde pomaže u razvoju Gears 5, a kada su ga pitali da li žali što je otišao iz Epic Gamesa, on kaže da ne žali i da smatra da su njegove bivše kolege uradile odličan posao sa igrom i da mu je zapravo i drago što je otišao, jer onda Fortnite uspeha nikada ne bi ni bilo da je ostao.

Čudno kako neke ovakve sitne odluke mogu da pokrenu lanac promena u svetu, jer da nije bilo Fortnitea danas bi gejming industrija izgledala potpuno drugačije, i verovatno ne bi bilo čak ne Epic Store, sasvim sigurno ne u ovoj meri gde imaju tu mogućnost da parama sebi kupuju ekskluzive.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top