Nintendo Switch

REVIEW: Cat Quest II

Ovaj tekst je originalno izašao u novembarskom 131. broju časopisa Play!Zine, koji možete besplatno preuzeti na ovom linku.

Originalni Cat Quest već dugo pratim na svom igračkom radaru. Da li čekam neki popust ili višak slobodnog vremena – ne znam, ali igra je prosto svojim slikama uspela da privuče moju pažnju. I dok sam ja stigao da se smislim da je nabavim, već mi se ukazala prilika da zaigram i opišem nastavak. Koliko je to zapravo kul? Poprilično, jer nastavak zapravo deluje još bolje i kvalitetnije od originala!

U pitanju je akcioni RPG u kom se nalazite u ulozi mačke i psa u pohodu da povrate presto i spasu svet. Kroz priču će ih sprovoditi misteriozno stvorenje, o kom ćemo kao i o samom svetu, postepeno prikupljati znanje.

Kako je u pitanju svet ispunjen mačkama i psima, kao pozornica za jednu “ozbiljnu” priču, očekujte i dosta odličnog humora. Naravno, sa sve motivima navika kućnih ljubimaca i rečima koje su zamenile animalne onomatopeje.

Prvi utisak svakako ostavlja vizuelni prikaz igre koji je izuzetno simpatičan. Sve je šareno i jako lepo nacrtano, živopisno i puno oštrih detalja. Dizajn likova je topao i ne ostavlja mnogo prostora za nepotrebno navikavanje. Jednom rečju, igra izgleda privlačno. Što svakako rađa inicijalni impuls za nabavljanje.

Na svu sreću, gejmplej ne zaostaje za vizuelnim. Dok je akcija poprilično jednostavna i svodi se na proste komboe i izbegavanje neprijateljskih napada, oružja i oprema koja pomažu da odaberete sopstveni stil igranja, generalno održavaju svežinu igre.

Opremu je moguće unapređivati ili u prodavnici, ili prostim pronalaženjem istovetnog predmeta koji originalnom podiže nivo i statistike. Zato, zaboravite na duplikate i prodavanje bespotrebnih starudija. Sve što nabavite, doprineće već postojećem arsenalu. Razlog više da se što bolje istraže mnogobrojne tamnice raštrkane po celom svetu.

Faktoru zabave doprinosi i činjenica da su konstantno prisutna dva karaktera, između kojih možete smenjivati kontrolu. A dok vi kontrolišete jednog, drugog kontroliše računar.

Ili još bolje – čovek! Jer igru je moguće igrati kooperativno, u dvoje. Što je svakako način za igranje koji preporučujem, ukoliko znate nekoga ko bi sa vama rado zaigrao ovako nešto.

Priča je zabavna i svesna svojih duhovitih okvira, čak i u ozbiljnijim momentima. Iz ovog razloga, kompletna naracija poseduje izuzetno vedar duh koji bez obzira na jednostavnost, drži pažnju igrača od početka do kraja igre.

Ono što me je iznenadilo, jeste audio! Jer osim simpatičnih zvučnih efekata, muzička pozadina ima nekolicinu zbilja dobrih i zaraznih melodija. Neke od tema bih rekao da mogu bez problema da pronađu svoje mesto i u daleko poznatijim i većim naslovima. Pozdrav za kompozitora!

Kao celina, Cat Quest II jeste kratko iskustvo, ali daleko duže nego što to inicijalno može da deluje. Kao kooperativna igra, predstavlja dobar izvor zabave, ali ni kao iskustvo za u jednog igrača ne kasni za ovim. Ukoliko volite mačke ili pse ili oba, ili možda sve životinje, naročito ukoliko su prezentovane u simpatičnom, nacrtanom stilu… A istovremeno obožavate akcioni RPG i dobar humor, Cat Quest II je bez sumnje igra za vas.

Zato “av av” u ruke, “mjau mjau” ispred sebe i “vuf vuf” ovaj odličan “prr prr”… Koji je izgleda ostavio trajne posledice na moje sposobnosti izražavanja.

Ma ko ga “grr grr”. Vredelo je!

AUTOR: Milan Živković

Igru za potrebe opisa ustupio Pqube

Cat Quest II

7.7

77

7.7/10

Za:

  • Vizuelno presimpatično.
  • Pitka priča.
  • Zabavan gejmplej, pogotovo kooperativno.

Protiv:

  • Repetativno pri dužem igranju.
  • Neće se svideti široj publici.
Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top