Opisi igara

REVIEW: Spintires

Spintires je igra sa jednostavnom postavkom – vozite teške kamione po seoskim predelima. Kamioni su jako teški, zemlja je jako meka i konstantno imate utisak da će vas progutati. Ukoliko ste pomislili na Euro Truck Simualtor 2, bićete u pravu ako kažete da je ova igra inspiracija za Spintires. Međutim, samo je to, jer daljih dodirnih tačaka nemaju. Spintires je spora igra u kojoj kamioni izuzetno teško napreduju – ovde se progres računa u metrima po minutu a ne kilometrima po satu.

Prva stvar koju ćete pokušati da uradite u Spintires jeste da ubrzate. Potom ćete se upitati zbog čega se vaš kamion ne pomera iz mesta. Razlog je prost – pogonski točkovi se vrte u mestu i iskopali su metar duboke rupe oko sebe.  Shvatate da je došlo vreme da krenete lagano i ispočetka, da dobro analizirate kontrole i vidite šta možete da uradite. Spintires poseduje veoma impresivan model deformacije terena po kojem vozite. Zemlja će se jako realistično menjati u skladu sa težinom vašeg kamiona i točkovima koji se vrte oko svoje ose.  Kada napravite rupu, videćete kako se u nju sliva blato, kako na sve strane leti i razbacuje se. Velike su šanse da ste se kao dete igrali sa kamionima u pesku ili blatu. E pa ovo je isto to, samo za odrasle. Sve ono što vas je impresioniralo kad ste bili klinac, impresionraće vas i sada, kada ste znatno stariji.

ss_358d069aac694d5aa38ab63a8c1387ea1b6991e0.1920x1080_resize

Kako ćete se izbaviti? Pravovremenim korišćenjem diferencijalne kočnice, promenama pogona sa prednjih na zadnje točkove i obrnuto, potom uključivanjem pogona na sva četiri točka i tome slično. Ukoliko ste se ipak previše zaglavili, možete se prebaciti u drugi kamion koji je nešto opremljeniji za kretanje po blagu i poseduje kuku, pa nakačiti vaš kamion na njega i lagano ga izvući iz živog blata. Svaki od kamiona možete modifikovati kako bi prihvatao veće količine tereta, kako bi imao više goriva, bolju otpornost na štetu i tako dalje.

ss_50c1122cf28eab49f58ffeec5cf7af4e244da6f8.1920x1080_resize

Sve mape su u potpunosti otvorene za istraživanje a ucrtane rute možete ali i ne morate koristiti, ukoliko mislite da imate bolje. Cilj je da dođete do baze odnosno kampa i tu ostavite materijale i robu koju ste sa sobom poneli. Pored blata i mulja, kretaćete se i kroz vodu, kroz močvarne terene, rastresite i suve i još mnogo toga drugog. Sve rute su inače jako kratke, nikad duže od kilometra, ali kao što smo već pomenuli, ovde će vam biti potrebno jako puno vremena da ih pređete.

ss_50bf140f4051fc392959b1b6f2ec1bb006443b41.1920x1080_resize

Sve promene na terenu su trajne. Ukoliko na jednom mestu napravite ogromne rupe, morate da znate da ćete ih tu naći kada se budete vraćali nazad, pa ćete morati da i zaobiđete. Takođe, ukoliko jednim putem vozite težak kamion koji se dovoljno „ukopa“ pa napravi brazde, probate li da istim putem pređete sa lakšim i nešto spuštenijim kamionom, nećete se lepo provesti.

ss_9efb1880201edee8c6c804b8a0cf03c977c25a31.1920x1080_resize

Spintires ne nudi ništa dodatno pored pomenute vožnje. Možete se voziti po mapi ispitujući svaki njen segment čisto zabave radi, izuzev kada vidite drugi kamion kojem možete prići i na taj način ga otključati. U igri postoji pet mapa koje nud eveoma malu razliku međusobno dok multiplayer mod omogućava da vozite po mapi koju delite sa drugarima. Sve ovo ipak nije dovoljno da biste igri posvetili više od jednog popodneva, osim ukoliko vas ova tematika baš ne interesuje.

 

Autor: Bogdan Diklić

Spintires

0

Za:

  • Dobra ideja
  • Grafika

Protiv:

  • Prekratko
  • Repetitivno
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top