Opisi

REVIEW: Shadow Blade Reload

Kuro, nindža nespretnog imena makar za naše podneblje, poslednji je pripadnih reda ovih veštih boraca nakon što su svi drugi ubijeni. Zbog čega, na njemu je, odnosno vama, da otkrijete, tokom pregršt misija koje će vas odvesti iz dobro poznatog dojo okruženja za trening nindži u Japanu sve do noćnih klubova, ulica grada, mafijaških centara i modernih građevina.

Shadow Blade: Reload je mlađi i snažniji brat već objavljene igre Shadow Blade za mobilne platforme, koja je tamo pobrala brojne titule zahvaljujući dobrim kontrolama i solidnom izvođenju. To znači da je PC igranje takođe donekle jednostavno – krećete se strelicama, imate skok, zaletanje, udarac i bacanje šurikena. Kombinacijom ovih tastera možete izvesti i neke naprednije poteze.

ss_2ae0fae2c2d1f7bdd3b30825562967d26b110205

Dobra i loša strana Shadow Blade: Reload je što igra ne nudi ništa novo ali izvrsno koristi već viđeno. Ronin na primer, sjajni Mark of the Ninja prvi nam padaju napamet kao praktično identične igre. Nije to ništa problematično – ukoliko ste prešli pomenute možda ste se uželeli neke nove, slične i Shadow Blade će vam upravo to ponuditi.

Rađen u Unity engine prvenstveno za mobilne platforme u vizuelnom smislu neće doneti ništa revolucionarno a zvuka skoro i da nema, izuzev kada govorimo o muzičkoj podlozi koja je više nego solidna i kada govorimo o stripskim međuscenama koje zaslužuju svaku pohvalu.

ss_5de8ecf1f219550b38fbe78bc5dde2af6d428386

Ujedno, stripske među scene otkrivaju priču igre koja zapravo uopšte nije toliko loša. A kada završite svih sedam poglavlja koliko Shadow Blade u sebi nosi, možete ih igrati iznova u Hardcore ili Master Class težini. Ne samo da su protivnici snažniji i obazriviji, već su i nivoi donekle promenjeni.

A kada vam i to dosadi, možete isprobati raznorazne izazove. U pitanju su glavolokme za reflekse i mozak u vidu nivoa koji potenciraju specifičan problem, prepreku ili situaciju. Tako morate za što kraće vreme preskočiti što više prepreka, izbeći sve lasere koji vas nišane na drugom nivou, na trećem pobeći od svih koji vas jure i tako dalje.

ss_0446a175d1b903a3ce903b98d03b9f7f195e921b

A bude li vam čak i to malo, Dead Mage je u igru ubacio prilično jednostavan ali efikasan editor nivoa, pa se možete i sami oprobati u ulozi kreatora sveta kroz koje ćete prolaziti vi ili vaši prijatelji.

Sa negativnog aspekta jedino vredno pomena je što Kuro (i dalje nam je smešno) ne reaguje baš najbolje na komande i nekada uradi nešto što vi ne biste želeli, jer je njegova reakcija izostala u deliću sekunde u kojoj ste je očekivali, pa ste vi zbog toga iznova pritisnuli taster i tako zapravo proizveli dve iste radnje ili pak kombo. Ovo će neretko dovesti do smrti iako greška nije na vama. Srećom, lokacije sa kojih iznova krećete nivo ima pregršt na inače ne posebno dugačkim nivoima, pa nećete imati previše problema.

Zabavno, već viđeno, ali zabavno.

 

Autor: Stefan Starović

Shadow Blade Reload

0

Za:

  • Dobra zabava
  • Solidna animacija, akcija
  • Level editor

Protiv:

  • Repetitivno
  • Već viđeno
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top