Ostalo

Warcraft film – čekanje se isplatilo

Posle čitave decenije menjanja studija i čitave ekipe, Warcraft film je ugledao svetlost dana! Sa podnaslovom The Beginning (Početak), ekranizovani Warcraft je prvi deo trilogije igranih filmova. Čak dve nedelje pre američke premijere film je počeo sa prikazivanjem u Evropi i imali smo priliku da ga pogledamo. I, da li je svo ovo čekanje vredelo?

Ukratko, jeste. Štaviše, ovo je jedna od najboljih ako ne i najbolja adaptacija video igre na filmsko platno. Pritom će fanovi igre biti veoma zadovoljni jer je izvorni materijal pošteđen ”umetničke vizije” prevrtanja naglavačke i zasniva se na dobrom starom sukobu Ljudi i Orkova koji smo pre mnogo godina igrali u Warcraft: Orcs & Humans, tačnije dolasku Orkova u Azerot. Vrlo važan podatak, jer je bilo špekulacija da će se u filmu prikazati i deo priče iz World of Warcraft, ali je rešiser Dankan Džouns ipak odlučio da se drži osnova.

Budžet od 160 miliona dolara je vidno dobro potrošen jer je Warcraft film sa sigurno najboljim virtuelnim glumcima koje smo do sada imali prilike da vidimo. Orkovi su ”pravi”, koliko god je to moguće sa kompjuterski generisanim likom. Svaki njihov pokret ili trzaj na licu je vrlo uverljivo animiran. Da, film obiluje CGI-jem, ali drugačije nije ni mogao biti napravljen.

Prodiskutovali smo o filmu u redakciji, istakli neke probleme i mane, ali i nahvalili dosta toga. Video je spoiler-free, nismo prikazali snimke iz filma niti otkrivali bitne detalje priče sem par onih prikazanih u trejlerima.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top