Vesti

Društvene igre uspešnije od video igara na Kickstarteru

Finansiranje igara, pomoću Kickstarter digitalne platforme, je privuklo preko 500 miliona dolara u donacijama, piše u skorašnjem izveštaju Dejvida Galagera na blogu ove kompanije.

Ono što iznenađuje u ovom izveštaju je da je suma novaca skupljena za društvene igre mnogo veća u odnosu na kompjuterske iliti video igre. Projekti za nove društvene igre su skupili preko 265 miliona dolara, dok su projekti za nove video igre od zainteresovanih igrača skupili 186 miliona dolara. Kategorija “ostalo” je skupila 49 miliona dolara.

Galagerov post na blogu prikazuje još neke zanimljive informacije o projektima sa najviše donacija. Tih 500 miliona dolara u donacijama, došlo je od 2.2 miliona investitora i otišlo je u 8000 projekata.

Od 758 investitora koji su prvi pomogli da se kikstartuje društvena igra “Cards Against Humanity” u 2010 godini, 440 se vratilo i investiralo u još 4474 projekata. To je u proseku, 10 projekata po investitoru. Ovo je primer kako rani uspeh na nekoj platformi, pomaže da se kreira mreža investitora koji su kontinuirano zainteresovani da podrže nove igre.

Sa druge strane, od 219.389 investitora koji su podržali Metju Imanovu društvenu igru “Exploding Kittens”, polovina je po prvi put koristila Kickstarter platformu. Oni su ostali na istoj, i pomogli igre poput “Yooka-Laylee”, “Bloodstained” i “Chronicles of Elyria”, potvrđujući teoriju da popularni ili veći kreatori pomažu u prilaženju novih kickstarter investitora koji se uključuju u gorepomenutu mrežu regularnih benefaktora.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top