Vesti

U Cryteku ne cvetaju ruže

Studio koji stoji iza Crysis serijala izgleda da ima finansijske probleme.

Po nekim informacijama, zaposleni u Cryteku nisu bili plaćeni poslednjih šest meseci. Glasine o tome su počele da kruže putem sajtova Imgur i reddit, gde su anonimni zaposleni iz Crytekove nemačke kancelarije objavili ove šokantne vesti. Izneli su tvrdnje da studio nije platio njih i njihove kolege iz ostalih kancelarija širom sveta, a još jedan izvor je otkrio da zaposleni u Crytekovom bugarskom studiu Black Sea poslednja tri meseca nisu bili plaćeni, da je navodno u procesu tranzicije i da će biti prodat neimenovanoj velikoj kompaniji.

U svim slučajevima prst je uperen na menadžment kompanije koja već neko vreme ne uspeva da pravi profit i donosi jako loše odluke. Otkazivanje projekata, agresivno promovisanje free to play igara i VR naslovi, sve su to mogući razlozi zbog kojih u Cryteku imaju problema da ostanu na nogama. Zaposleni koji su pokrenuli ovu priču takođe navode da se već dešavalo kašnjenje plata, ali nikada ovoliko dugo i na razmeri čitave kompanije.

Crytek za sada nije komentarisao ove tvrdnje.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top