PC

Novi patch za Elite: Dangerous dodaje nedavno otkriveni TRAPPIST-1 sistem

Elite: Dangerous je verovatno jedna od najpoznatijih i najdetaljnijih simulacija putovanja svemirom i istraživanja njegovih beskrajnih prostranstava. Nakon više od dve godine postojanja, igra nastavlja stabilno da raste, kako što se tiče baze igrača, tako i samog sadržaja, odnosno veličine poznatog svemira i stvari koje možemo u njemu da radimo. Ono što posebno izdvaja Elite: Dangerous od ostalih poznatih igara ovog tipa jesto što se dveloperi stalno trude da igra ide u korak sa realnim stanjem u poznatom univerzumu.

Tako će sa poslednjim patchom, koji nosi oznaku 2.3, stići brojne gejmplej novine kao što su znatno unapređema kamera, radi lakšeg i efikasnijeg snimanja slika i filmova, kao i nove multicrew mogućnosti. gde vaši prijatelji mogu da vam se pridruže na brodu, da zajedno činite jednu posadu.

Ipak, najinteresantnija stvar je dodak jedne nove zone u igri, i to ne bilo kakve zone – dodat je zvezdani sistem TRAPPIST-1, isti onaj sistem koji je ovih dana bio glavna vest širom svetada je NASA otkrila čitav sitem u kome postoji čak sedam takozvanih Egzoplaneta, odnosno planeta koje su nastanjive za život kakav poznajemo na zemljji i generalno vrlo slične našoj, sa temperaturama od 0 do 100 stepeni,te potencijalnim okeanima.

Ove uzbuljive vesti naterale su developere Elite: Dangerous da brzo reaguju i dodaju ovaj novi sistem u samu igru. Ono što je posebno zanimljvo, i čak i fascinantno, je to da je sistem Stellar Forge, koji igra koristi kako bi generisala sisteme na osnovu naučnih podataka, još ranije predvideo postojanje upravo ovakvog sistema na tačnom mestu gde je i otkriven! Ne samo da je pogodio lokaciju, nego i broj od 7 planeta, a jedino je pogrešio kakav se tip zvede tu nalazi, umesto braon patuljka, kako je Stellar Forge procenio, tu se zapravo nalazi M8 zvezda.

Zasita zadivljujuće šta sve ovaj sistem može da učini, iako je napravljen “samo” za svemirsku simulaciju. Više o ovom sistemu sistemu i njegovom načinu funkcionisanja možete pročitati u intervju na ovom linku.

Trappist-1, grafički prikaz

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top