Domaća Scena

GameUp ovog vikenda

Konačno možemo da vas upoznamo sa detaljnim programom i spiskom predavača na trećem GameUp-u koji će se  održati 18. marta 2017. u Domu omladine Beograda od 12 do 20 časova.

Tokom osam sati, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa domaćom industrijom video igara  kroz nekoliko programskih celina.

Indie Showcase powered by Play!Zine okupiće čak 32 gaming studija koji će svoj rad predstaviti publici – moći ćete da upoznate developere, saznate sve o njihovom radu i isprobate najsvežije video igre! Žiri sastavljen od predstavnika najvećih gaming kompanija u Srbiji – Mad Head Games, Nordeus i Eipix odabraće tri najbolje igre, koje će biti nagrađene prilikom da izlažu svoju igru na dve svetske gaming konferencije.

Posetioci će, pored isprobavanja više od 30 video igara, moći da slušaju osam sati predavanja iskusnih game dev profesionalaca, saznaju više o mogućnostima rada u gaming kompanijma, i upoznaju se sa radom vodećih domaćih artista u okviru Live art Showcase-a, a predstaviće se i već poznate domaće kompanije poput Mad Head Games, Qube, Zero Gravity, Cofa Games, Nordeus i Crater studio.

Događaj je besplatan za sve posetioce!

GameUp je pokrenut od strane Mad Head Games-a s namerom da promoviše i osnaži domaću game development zajednicu, a tokom dva prethodna izdanja okupio je 30 indie studija i više od 1500 posetilaca koji su imali priliku da slušaju 10 sati stručnih predavanja i upoznaju se sa radom domaćih gaming kompanija.

 

GameUp program – Predavanja:

12:00-12:30 Otvaranje

12:30-13:15 “Alati i razvojni proces AAA igara” (Nikola Šobajić i Vladimir Perić, Ubisoft)

Vladimir i Nikola će predstaviti svoja iskustva u radu na igrama velikog obima. Biće reči o alatima koje oni koriste svakodnevno, organizaciji koda i rada, ekstremnoj specijalizaciji članova tima, kao i saradnji sa timovima koji su locirani širom sveta. Poseban akcenat će biti stavljen na razlike u izradi projekata u manjim timovima i AAA produkciji.

13:30-14:15 “Creative Playground” (Marko Zets Prpić, IFCC)

Na predavanju “Creative playground”  saznaćete više o prednostima i manama rada sa kreativcima, o tome kako volja čini razliku čak i kada nema investicija sa strane, kako se pridružiti gaming industriji i šta očekivati u budućnost od jednog od najpoznatijih festivala za digitalne umetnike i dizajnere.

14:30-15:15  Panel: YouTube scena Srbije – Kako YouTube okreće gaming naglavačke? (Aleksa Mijić/ Suarez 16 i Vojislav Perić/ Supreme Nexus)

Poverenje koje milioni ukazuju YouTuberima i dalje nastavlja da privlači pažnju svih aktera u gamingu.

Zašto su Twitch i YouTube kanali najuticajniji oblici promocije i šta čini dobru video kampanju, reći će nam Suarez16 i Supreme Nexus.  

16:30-17:15  “Organic forms: modelling a video game asset” (Marina Vasić, Crater Studio)

Kroz predavanje Marina će ukazati na ulogu ilustratora u organskom modelovanju, objasniti Character modeling workflow i podeliti  trikove i savete za postizanje brzine

17:30-18:15 “Programiranje u Unreal Engine 4” (Damir Jugović, Mad Head Games)

Saznajte sve o  prednostima Unreal Engine 4, animaciji, materijalima i programiranju u Blueprint-ima; kao i o primeni svega navedenog u novom hack’n’slash rpg naslovu “Kingewitch” Mad Head Games studija.

18:30-19:15  “Think like a journalist to get your game covered” (Pavol Buday, Reboot)

Kako zainteresovati gaming medije za vašu video igru?

Dugogodišnji gaming novinar, a sada deo Reboot tima, podeliće savete kako da pripremite kampanju, napišete pravi email i pičujete svoju igru  medijima!


Live Art Showcase:

12:00-14:30  Aleksandar Zolotić (Mad Head Games) i Marina Vasić (Crater Studio)

14:30- 17:00 Vanja Todorić (Mad Head Games) i Stevan Lončarević (Zero Gravity)

17:00-19:30 Vanja Todorić (Mad Head Games) i Saša Ristić Krieger (Mad Head Games)

19:30-20:00 Ceremonija proglašenja Indie Showcase pobednika

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top