PC

Gearbox raskinuo ugovor sa G2A

Nakon što je krajem prošle nedelje izbio veliki skandal kada se saznalo da je kompanija Gearbox sklopila ugovor sa G2A u vezi kolekcionarskog izdanja igrekompanija Gearbox je uvidela da će imati veću štetu no korist od ovog posla pa je brzo rešila da povuče određene korake.

Kontaktirali su Total Biscuita, kao jednog od najglasnijeg za ovaj bojkot, i pitali ga da im iznese sve detalje u vezi loše poslovne prakse koju praktikuje g2a. Džon im je rado izašao u susret i izneo veliki broj detalja i dokaza, kao i direktno oštećene kompanije koje su dovedene na ivicu propasti zbog nepostojanja sistema zaštite i provere porekla kodova igara na G2A.

Gearbox je sve to saslušao, shvatio situaciju i dao rok za g2a od 24 sata da iznesu konkretne planove kako će rešiti ove ozbiljne probleme ili će raskinuti ugovor sa njima. Kako it g2a nije stigao nikakav odgovor, Gearbox je pokrenuo proces prekida saradnje.

Suosnivač kompanije Gearbox Rendi Pičford (Randy Pitchford), je na tviteru izjavio da je dogovor sa g2a sklopio developer igre People Can Fly, a ne izdavač Gearbox, i da oni nisu bili do skora ni svesni tog dogovora. Navodno je poljsko poreklo obe kompanije (g2a osnovan u Poljskoj pre nego što je otišao u Hong Kong, i People Can Fly je poljska ekipa) ta zajednička veza preko koje je došlo do ovog dogovora.

U svakom slučaju, internet zasada može da spusti kuke i motike koje su bile usmerene ka Gearbox zbog ovog posla.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top