PLAY! ; PLAY! Zine

Od autora Legend of Grimrock stiže Druidstone

Ljubitelji dungeon crawler igara vrlo dobro znaju da je u ovim sušnim vremenima za taj žanr Legend of Grimrock serijal zlatno izvorište.

Upravo ljudi koji stoje iza Grimrocka, studio Almost Human, nam sada predstavlja njihov novi projekat, igru čije je puno ime Druidstone: The Secret of the Menhir Forest. Takođe je u pitanju RPG igra, ali ovoga puta nije “puzanje kroz tamnicu” žanr, već dobri stari potezni rpg u otvorenom svetu sa roguelike elementima.

Priča igre je smeštena u naslovnoj lokaciji, Menhir šumi, u kojoj žive mističnu Druidi kojima je znana moć reinkarnacije. Svaki put kada umru, neka čudna sila vrati njihov duh iz velikog ništavila pravo nazad u obnovljeno telo.

Igra poseduje generički proceduralne lokacije šume koje su sjajno ukomponovane u temu reinkarnacije, i to tako što svaki put kada umrete i sam svet se malo promeni, čime je generička proceduralnost lokacija objašnjena samom postavkom igre. Pored velikog broja monstruma, boss borbi, tamnica za istraživanje i tajnih lokacija, igra će posedovati i veliki broj zanimljivih NPC-ova i bogate elemenate priče.

Autori kažu da ne žele da igra bude samo bezlični rpg sa nasumičnim borbama, već žele i da ispričaju zaista bogatu priču i prikažu zanimljiv svet koji će privući igrače. Inspiraciju su našli u prastarim evropskim Druidima i njihovoj vezi sa prirodom, što je glavna tema koju će želeti da istraže kroz igru.

Rad na igri je krenuo na jesen prošle godine i dug je put do završetka, očekuje se da će se igra pojaviti negde tokom naredne godine. Ispod možete videti prve skrinšotove iz igre, a ceo blog pročitajte na ovom linku.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!