PLAY! ; PLAY! Zine

Napravite svoj grad iz snova na Marsu!

Kao što možda znate, danas je krenuo PDXCon festival koji će trajati naredna 3 dana, tako da možemo očekivati gomilu zanimljivih novosti iz izdavačke kuće Paradox Interactive, čuvenoj po svojim strategijama i raznoraznim menadžerskim simulacijama.

Njihova popularna simulacija pravljenja grada, Cities: Skylines, prolazi jako uspešno kod publike željne kvalitenih simulacija razvoja i upravljanja gradovima, pa nas zato i ne čudi informacija iz marta ove godine, da je ovaj naslov prodat u preko 3,5 miliona kopija, što je za jednu igru u realno niša žanru poprilično neverovatna brojka.

Ovoga puta nam Paradox predstavlja još jednu simulaciju izgradnje gradova, ali sa veoma zanimljivim tvistom – dešava se na Marsu! Igra se zove Surviving Mars i vi ste deo odabranog tima ljudi koji je poslat da kolonizuje Mars, što će biti veoma izazovan i težak zadatak, imajući u vidu teške uslove i ograničene resurse.

Prvi sinematik za igru deluje veoma zanimljivo, a čini nam se i da igra neće sebe uzimati previše ozbiljno, bar na osnovu par šaljivih momenata koje vidimo u trejleru. Prema trenutnom planu, igru možemo očekivati negde tokom 2018. godine, a na njoj radi studio Haemimont Games, gejmerskoj publici najpoznatiji po serijalu Tropico.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!