PC

Napušteni prototip Rayman igre za SNES konzolu možete igrati na PC-u

Originalni Rayman se pojavio pre više od 20 godina, i veoma je brzo stekao slavu kao platformer za zabavu čitave porodice. Tokom dugog perioda kreiran je veliki broj igara, za konzole, računare i mobilne uređaje, od kojih je jedna Rayman igra za SNES konzolu napuštena još u stadijumu prototipa. Ali je nedavno ugledala svetlost dana na internetu i igriva je na računaru.

Igra je na internet stigla uz pomoć programera i arhiviste, Omara Kornuta, koji se ceo dobar deo života bavi očuvanjem igara i kodova starih igara. Ovaj potez je odobrio Majkl Ancel, koji je kreirao čitav Rayman serijal pod okriljem Ubisoft kompanije. Omar je na Tviteru napomenuo da igra nije potpuna, i da se radi o ranom stadijumu razvoja.

Omar je inače veliki zaljubljenik u stare platformere, a zahvaljujući njegovom studiju Lizardcube smo nedavno imali prilike da igramo i sjajni Wonder Boy: The Dragon’s Trap.

Ako želite da isprobate ovog Raymana, prototip možete preuzeti ovde, a za pokretanje vam je potreban bilo koji SNES emulator. Iako je Rayman nepotpun, svakako vredi isprobati nešto što je sastavni deo gejming istorije.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top