PC

Kreatori Paladinsa optužuju Overwatch da je od njih kopirao novog heroja

Pre nekoliko dana smo imali prilike da testiramo najnovijeg heroja u Blizzardovoj pucačini, Overwatch, to je Brigitte, mešavina supporta i off-tanka. Međutim, novi heroj je zapao za oko i kreatorima Overwatchovog konkurenta, igre Paladins, čiji je direktor, Stjuart Čizam, izjavio kako je Brigitte kopija njihovog heroja, zvanog Ash.

On je na Twitteru postavio fotografiju oba heroja sa njihovim sposobnostima i zapitao svoje pratioce da li je on zbog zapaženih sličnosti “lonac koji je nazvao čajnik crnim ili je čajnik koji je nazvao lonac crnim”. Ovaj idiom sa čajnikom i loncem služi da opiše osobu koja je kriva za istu stvar ili delo za koju optužuje nekog drugog.

Heroji su stvarno veoma slični, počevši od samog izgleda i dizajna, pa do sposobnosti koje oba karaktera poseduju. Ash poseduje Siege Shield, a Brigitte ima Barrier Shield, kao i Shoulder Bash kod Ash, dok Brigitte ima Shield Bash. I pored ovih sličnosti je teško otkriti da li je Blizzard baš kopirao dizajn od suparničke igre.

Ali smo sigurni da će se rat po pitanju “Ko je koga kopirao” nastaviti.

Paladins nastavlja da se prilagođava igračima i njihovim zahtevima, tako da je uklonio omraženi Cards Unbound sistem i igračima pružio kompenzacije, dok su cene heroja povećane. A Battlegrounds mod je trenutno uklonjen zbog tehničkih problema.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top