PC

UbiSoft: Želimo nove Splinter Cell i Prince of Persia igre, ali se borimo da izdvojimo resurse

Prošlo je skoro čitava decenija od kada smo poslednji put skakutali u igrama iz čuvenog serijala Prince of Persia, jer je 2010. godine izašao poslednji naslov – The Forgotten Sands.

Od tada se igrama iz ovog serijala gubi svaki trag, a ništa bolja nije ni sudbina čuvenog Sema Fišera, koji je izgleda otišao u penziju 2013. godine, nakon Splinter Cell: Blacklist (Ne računamo pojavu u Wildlands).

Nažalost, ove dve kultne franšize nekako nikako nisu uspele da nađu mesto u modernom svetu igara koji se razvio u nekom drugom pravcu, ali je tišinu o njima konačno probio kreativni direktor UbiSofta, Serž Haskot (Serge Hascoet).

On je u razgovoru za Game Informer rekao: ” Volim Prince of Persia, volim Splinter Cell. Ne mogu reći ništa otvoreno, ali mogu da kažem da se borimo za resurse. Nije pitanje volje, nego je pitanje načina”. Ovo u slobodnom prevodu možemo pročitati kao to da studio želi da radi na ovim igrama, ali da “menadžerskom vrhu” ne može da opravda ulaganje i izdvajanje resursa, ljudstva i para u ove projekte, jer koncept ovih igara trenutno nije nešto što donosi veliki novac, a opet predstavljaju velike AAA projekte u koje bi trebalo puno uložiti da se naprave.

Tako da, Seržu i svima ostalima koji se sa biznis delom firme bore za ove projekte, želimo da u toj borbi uspeju i da nam naravno donesu odlične igre u ovim serijalima, posle toliko godina.

Ceo intervju za Game Informer možete pročitati ovde.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top