PC

Igra u kojoj igrate “običan” život iz soc-bloka u Rusiji

U svetu video igara koje nas vode na epske avanture, uzbudljive bitke, magične daleke zemlje i neverovatne predele, ova igra dolazi kao suvi kontrast od 180 stepeni.

Ruski developer Aleksandar Injatov i pesnik Ilija Mazo su napravili igru koja se zove “Zima je” i koja izgleda onako sumorno depresivno kako to samo može da stigne iz mašte Slovena.

U igri igrate kao sasvim običan čovek u sasvim običnom stanu jednog ruskog soc-bloka, i tu radite obične svakodnevne stvari kao što je spremanje doručka,  tuširanje, bacanje otpada… Kada izađete napolje, primetićete da je sve zloslutno, jezivo prazno. Nema dece na igralištu, nema ljudi na ulici, prodavnice su zatvorene…

Igra nema nikakvu konkretnu priču i cilj, ali baš zbog toga deluje nekako brutalno i pomalo uznemiravajuće, sa sve melanholičnom muzikom u pozadini.

U osnovi, ovo je više umetnički akt prikazan kroz medij igre nego što je konkretno igra, ali te granice su ionako odavno izbrisane. Ukoliko ste za jednu depresivnu vožnju kroz snegom ovejane blokove nekog ruskog grada, igru možete nabaviti na Steamu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top