Nintendo Switch

TOP 10 igara u decembru

Ovaj tekst je originalno izašao u decembarskom 132. broju časopisa Play!Zine, koji možete besplatno preuzeti na ovom linku.

Decembar je zbog praznika tradicionalno mesec u kojem nema preterano mnogo hit igara, ali se početkom meseca pojavi nekolicina zanimljivih. Pre nego što se opustimo pod prazničnim osvetljenjem sa omiljenim igrama, predstavljamo vam našu listu top 10 igara u decembru.

Halo Reach – 3. decembar – PC

Halo serijal konačno stiže na PC! Godinu dana nakon što je Halo Master Chief kolekcija najavljena, Majkrosoftov prvi naslov čuvenog serijala koji pronalazi novu publiku je Halo Reach. Ova pucačina nas stavlja u ulogi “spartanaca” koji moraju sačuvati čovečanstvo koje je na ivici izumiranja. Pored odlične priče igrače očekuje i multiplejer sa gomilom mapa kreiranih od strane samih developera i igrača. Halo Reach na PC-u je znatno obogaćen dodatnim podešavanjima, poboljšanom grafikom sa 4K rezolucijom i 60FPS-a. 343 Industies najavljuje još sadržaja za narednu godinu, kada očekujemo još naslova iz Halo kolekcije.

Life is Strange 2 Episode 5 – 3. decembar – PC, PS4, Xbox One

Priča koju Life is Strange 2 nudi se nastavlja kroz epizodni format i ovog decembra je pred igračima peta i poslednja epizoda. Nova epizoda će privesti kraju avanture Šona i Danijela, ali će ujedno i razrešiti brojne događaje koji su se u međuvremenu izdešavali i doveli do toga da braća budu razdvojena, što ih je primoralo da krenu na daleki put i savladaju mnoge izazove.

Blair Witch – 3. decembar – PS4

Blair Witch nije odavno izašao, a studio Blobber je već odlučio da ga ponudi i publici na Playstation 4 uređajima, čime je zaključena Xbox ekskluzivnost. Blair Witch sa sobom donosi priču baziranu na istoimenim filmovima koji su jako popularni i govori o detektivu koji se zaputio kroz misterioznu šumu kako bi pronašao nestalog dečaka. Međutim, šuma krije mnoge natrpirodne tajne koje žele da stanu na put detektivu u potrazi za pravdom. Blair Witch je od strane PC i Xbox publike dobio reči hvale i predstavlja zanimljivu interpretaciju filmova.

Phoenix Point – 3. decembar – PC(Epic Game Store)

Studio Snapshot Games iz susedne Bugarske ovog decembra fanovima XCOM serijala donosi Phoenix Point. Igrači će svoje jedinice voditi u bitke protiv raznih mutiranih stvorenja koja uništavaju planetu i koja se stalno menjaju. Kako bi održali korak sa Pandora virusom, na raspolaganju je istraživanje novih tehnologija i tehnika ratovanja, kao i razvijanje saradnje sa ostalima. Ono što Phoenix Point čini dodatno zanimljivim je da pored strategije možete i sami da se uključite na bojnom polju i direktno preduzmete kontrolu nad svojim vojnikom.

Darksiders Genesis – 5. decembar – PC

Nakon tri dela u glavnom serijalu u kojima smo igrali sa nekima od “Jahača Apokalipse” sada je pred nama spin-off nazvan Darksiders Genesis. Ovaj naslov je izrađen u stilu Diablo igara, čime je uveden izometrični stil igranja. Priča se odvija pre događaja iz originalne igre i prati likove Strife i War na misiji da poprave stanje u svom svetu. Karakteri će u ponudi imati različite sposobnosti koje će moći da dodatno poboljšaju, čime je pred igračima potpuna sloboda u prilagođavanju stila igranja. Darksiders Genesis će ovog meseca biti dostupan samo za PC publiku, dok će se za konzole pojaviti naredne godine.

Assassin’s Creed Rebel Collection – 6. decembar – Nintendo Switch

Nintendo Switch konzola polako nudi sve više igara iz Assassin’s Creed franšize, početkom godine je to bio Assassin’s Creed III, a sada će kroz Rebel kolekcijiu dostupni postati i AC: Rogue i AC IV: Black Flag. Black Flag sa sobom nosi odlične pomorske bitke, a Rogue prikazuje svet iz drugačije perspektive, gde imamo zadatak da kao templar lovimo asasine. Switch verzije sa sobom nose dodatna poboljšanja a u ovom paketu je sav DLC sadržaj dostupan potpuno besplatno.

AVICII Invector – 10. decembar – PC, PS4

U čast preminulom muzičkom umetniku svima poznatom kao Avicii, studio Hello There Games je kreirao naslov Avicii Invector. Igra će fanove poznatog muzičara sprovesti kroz sve njegove hitove u vidu letenja baziranog na ritmu. Igrači će morati da strogo prate ritam numera kako bi osetili svaki beat i doživeli odlično iskustvo, slično koncertu. Invector je moguće igrati solo, ali i u kompetitivnom modu, gde ćete se nadmetati protiv drugih igrača. Pored kvalitetne muzika, ova igra nudi i prelep vizuelni ugođaj.

Detroit Become Human – 12. decembar – PC(Epic Game Store)

Renomirani Quantic Dream je u dogovori sa kompanijom Epic Games rešio da svoje naslove ove godine pruži i PC publici. U prethodnim mesecima smo dobili Heavy Rain i Beyond: Two SOuls, a za sam kraj je ostavljen izlazak najnovije igre ovog studija – Detroit: Become Human. Smeštena u daleku budućnost, igra pripoveda o androidima koji postoje kako služe ljudima, ali se sve komplikuje kada oni krenu da razvijaju osećanja poput ljudskih. Priča poseduje tri različita karaktera i svaki donosi različito iskustvo, a ono što je jako važno napomenuti je da vaše odluke imaju ogroman uticaj na sam tok priče.

Wattam – 17. decembar – PC

Kreatori What Remains of Edith Finch žele da podrže što veći broj ideja u svetu video igara i zato njihov naziv viđamo na velikom broju zanimljivih naslova. Annapurna Interactive sada stoji iza igre Wattam, pune blesavih stvorenja i šašavih animacija. Wattam govori o prijateljstvu i vaš cilj je da postanete prijatelj sa preko 100 otkačenih stvorena koliko ih ima u igri. Igra nudi solo i co-op igranje, kao i smenjivanje godišnjih doba kako budete napredovali, a sam vizuelni stil je dosta privlačan i čini svet još lepšim.

Koja je vaša top igra decembra? Recite nam u komentarima

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top