PC

Star Wars Jedi: Fallen Order je isprva imao potpuno drugačiju priču

Prošle godine je Electronic Arts konačno izdao pravu singlplejer Star Wars igru koja je dobila dosta priznanja i preko potrebnu pozitivnu reakciju publike, nakon dva Battlefront naslova koji su bili suočeni sa nizom kritika.

Priča u Star Wars Jedi: Fallen Order govori o džedaju Kalu Kestisu i njegovom životu nakon odredbe 66, gde se susreće sa raznim pretnjama u naporu da otkrije što više budućih ratnika.

Međutim, to nije bila prvobitna ideja, već se sve trebalo odvijati u potpuno drugačijem smeru. Lucasfilm, kompanija koja je vlasnik Star Wars IP-a je od studija Respawn prvobitno tražila da se priča vrti oko lovaca na ucenjene glave i da bude prepuna blastera, a ne ratnika sa svetlosnim sabljama.

Kako otkriva glavni producent ove igre, on je zauzeo čvrst stav tokom dogovora sa Lucasartsom i bio je uporan u ideji da nova Star Wars igra ima džedaje, ili barem likove koji koriste Silu, a ne lovce na ucenjene glave.

Glavni razlog za nastanak igre sa Kestisom u prvom planu je to što je okupljeni tim za rad imao velikog iskustva na tom polju, što se i da primetiti tokom igranja.

Na kraju se pokazalo da je igra uspešna i da je trud vredeo, a ko zna, možda nekad i dobijemo igru kakvu Lucasarts traži, bez Jedi ratnika, već sa blasterima.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top