Vesti

Fortnite World Cup i Dota 2 The International otkazani zbog korona virusa

Za ovo leto su pripremani veliki planovi kada je esports scena u pitanju, ali je korona virus negativno uticao i na ovaj segment gejming industrije, tako da su dva najveća događaja otkazana.

Radi se o Fortnite World Cup i The International 2020 u igri Dota 2, za koje su izdata obaveštenja da se u ovoj godini neće održati.

Epic Games je u ranijim mesecima fanove obradovao obaveštenjem da će evoluirati način takmičenja u Fortnite: Battle Royale sa spektakularnim svetskim prvenstvom. Sada je ipak drugačija situacija, pošto će se svi događaji održavati u onlajn formatu, i time je onemogućeno održati Fortnite World Cup, kao i zbog ograničenja u regionima.

Pozitivno je što će se nastaviti sa onlajn takmičenjima, ali su Fortnite fanovi uskraćeni spektakla koji se odirao prošle godine, u kojem je najboljim takmičarima dodeljeno 30 miliona dolara.

Trenutno nije poznato kada će održavanje javnih događaja ponovo postati normalno i bezrizično, pa su zato planovi ovog tipa prebačeni za sledeću godinu.

Ista je situacija je i sa planiranim The International 2020, u vezi čijeg održavanja je stigla izjava da se to neće odigrati ove godine. Valve je naveo da je ovo Dota 2 takmičenje odloženo zbog korona virusa, samim tim rizika po zdravlje igrača i publike. Ovo je još jedno u nizu odloženih Dota 2 takmičenja, što je razočaralo mnoge fanove.

Sa samim odlaganjem The Internationala, odlaže se i početak prikupljanja novčanih sredstava od strane fanova, čime se puni nagradni fond, koji je mahom između 20 i 30 miliona dolara.

Šteta za ova dva svetska šampionata, ali ćemo barem imati u čemu da uživamo putem interneta.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top