PC

Unreal Engine 5 predstavljen prikazom fotorealistične grafike na Playstation 5 konzoli

Danas smo dobili pravo iznenađenje u pogledu budućnosti grafike sa petim izdanjem Unreal endžina.

Kompanija Epic Games, primarno poznata po igri Fortnite: Battle Royale je sada predstavila Unreal 5 endžin koji donosi znatna unapređenja u odnosu na prethodnika i omogućava kreiranje sadržaja sa neverovatnim nivoom  detalja, primarno namenjenim next-gen igrama.

Reči su jedno, pa je zato Epic Games u saradnji sa Sonijem kreirao specijalni demo Lumen in the Land of Nanite koji pokreće Playstation 5 hardver. Demo prikazuje do sada neviđeni nivo detalja u igrama, pošto izgleda kao scena iz nekog igranog filma a ne video igra.

Ovaj endžin odlikuju dve nove tehnologije, nazvane Nanite i Lumen, koje svet video igara donose bliže fotorealizmu. Tu je geometrija sa milionima i milionima mikropoligona, kao i 8K teksture, proširena Quixel Megascans biblioteka, a Lumen je tehnologija namenjena realističnom osvetljenju koje istovremeno reaguje na promene u igrama.

(tekst se nastavlja ispod)

Demo traje nekoliko minuta i u najboljem svetlu prikazuje moć i sposobnosti Unreal 5 endžina. On je i dalje u pripremi i developerima će postati dostupan početkom naredne godine za PC, PS5, Xbox Series X, PS4 i Xbox One konzolama.

Pošto će Unreal Engine 5 tek kasnije postati dostupan široj publici, ovaj nivo realizma u igrama možemo očeivati nešto posle izlaska nove generacije konzola, ali se isplati čekati.

Epic Games je otkrio i da će svu tehnologiju na kojoj je izgrađen Fortnite: Battle Royale načiniti potpuno besplatnom svim developerima, što je fantastična stvar za budužnost mnogih projekata.

Ispod pogledajte i nekoliko fantastičnih fotografije iz ovog demoa na Playstation 5 konzoli(klik za uvećanje).

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top