PC

This War of Mine postaje deo edukacionog sistema u Poljskoj

Poljska postaje prva država u svetu koja je u svoj edukacioni sistem zvanično uključila video igru. Naslov tima 11 bit studios, This War of Mine, ulazi u edukacioni sistem ove Evropske države kao među listu knjiga koje đaci u školama mogu pročitati.

Razlika je što igru neće čitati, već će imati obavezu da je pređu i saznaju sve detalje vezane za njenu radnju i potom na osnovu toga zaraditi ocenu. This War of Mine će na taj način biti dostupan potpuno besplatno učenicima starijim od 18 godina.

Premijer Poljske, Mateus Moravjecki je povodom ovog istorijskog pomaka izjavio kako video igre mogu odlično dočarati određene doživljaje, i čak bolje i od knjiga. Na ovu odluku se došlo pošto će igre u edukaciji dati povoljne rezultate u vidu širenja mašte učenicima, a ujedno ih bolje motivišu na učenje. 

This War of Mine je “štivo” po izboru za studente na grama socijologije, etike i istorije, odnosno granama u kojima se iskustva preživelih ljudi najbolje mogu proučavati, gde je 11 bit studios odradio odličan posao. 

This War of Mine se odnosi na strahote stradanja i preživljavanja kao posledica besnelih ratova, gde fokus nije na elementima napucavanja i borbe, kao u drugim naslovima sa tematikom ratovanja, već se jako prati emocionalni aspekt i stradanje žrtvi rata..

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top