Vesti

Xbox Series X se ipak neće “zapaliti” tokom igranja – ima niže temperature od PS4 Pro/Xbox One X

Xbox Series X je “kul”

Prethodnih nedelja se na internetu našlo dosta komentara vezanih za problem sa temperaturom na Xbox Series X konzoli. Kometari su išli do te mere da se govorilo da je nova Xbox konzola toliko vrela da bi se skoro mogla upaliti.

Na svu sreću to nije slučaj i Xbox Series X neće zameniti radijator u dnevnim prostorijama igrača. Džef Grub sa portala VentureBeat je imao prilike da Xbox Series dobije nešto ranije i rešio je da odredi koliko je konzola zapravo vrela, i to iznutra. Za potrebe određivanja temperature korišćen je specijalni termometar koji je ubačen unutar prostora same konzole, kako bi se izmerila sama temperatura koju ventilator izbacuje.

Za poređenje su korišćenje najmoćnije konzole generacije na izmaku, PS4 Pro i Xbox One X, dok PS5 nije bilo moguće testirati jer je konzola dostupna samo za novinare iz Japana. Merena je i temperatura računara sa RTX 3080 i Ryzen 9 procesorom. Na portalu VentureBeat je otkriveno da Xbox Series X zapravo ima nižu temperaturu od spomenutih konzola.

Test je tekao tako što su sve konzole prvo bile ugašene na pola sata, a nakon paljenja je pokrenuta igra Hitman 2 i igrano je oko 10 minuta na nivou Mumbai, koji je prilično pun detalja i poznat kao opterećujuć za postojeći hardver. Na taj način je temperatura izmerena pod opterećenjem.

Xbox Series X je tokom igranja imao maksimalnu temperaturu od 50 stepeni celzijusa, dok su srednje vrednosti bile oko 47 stepeni. Sa druge strane PS4 Pro je kao maksimum imao 62 stepena celzijusa, a Xbox One X 52 stepena. Naravno, test nije u potpunosti savršen, pošto Hitman 2 nije next-gen igra koja bi stvarno opteretila novu Xbox konzolu, ali je dovoljan pokazatelj da temperatura nije zastrašujuće visoka.

Da li je u pitanju neka podmukla kampanja ili su pojedine osobe sa ranim pristupom Xbox Series X konzoli dobili loš uređaj, nije poznato, ali je svakako dobro što je razrešeno sa pozitivnim ishodom.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top