PlayStation 4

Sony želi da banane pretvori u jeftine kontrolere

Sony je podneo zahtev za patent pod nazivom ‘’sistem i metod za generisanje korisničkih unosa za video igru’’ koji bi trebao da omogući igračima da koriste uobičajene kućne predmete kao kontrolere a kompanija je i predstavila primer kako možete i bananu upotrebiti za kontrolisanje igre. Cene modernih gejmpadova su prilično visoke i ne može svako da ih baš tako lako priušti tako da ovo zvuči kao genijalna alternativa koja će gejming još više učiniti pristupačniji ljudima. 

Kompanija u svom zahtevu upravo i napominje da izrada ovih periferija može da bude komplikovana u zavisnosti od modela, i iz tog razloga dosta košta. Idealno bi bilo kada bi korisnik mogao da koristi jeftin, jednostavan i neelektronski uređaj kao perifernu opremu. Patent funkcioniše tako što koristi kamere koje skeniraju i indentifikuju objekat u rukama igrača i onda prate njegovo kretanje. To znači da teoretski možete da koristite jastuk kao volan ili šargarepu za igranje Flight Simulatora.

Ispod teksta možete da pogledate ilustracije koje prikazuju kako bi izgledalo kada bi igrači koristili bananu za kontrolisanje a ako hoćete da uđete u kompletan Džon Vik mod možete da i dual vildujete. Može se videti i da će postojati mogućnost da se nekako dugmići nanesu na objekat za komplikovanije igre. Sony je u poslednje vreme počeo da iznenađuje sa inovacijama, počev od nove generacije VR sistema, a još ćemo videti da li će i novi patent dobiti zeleno svetlo. Svakako zvuči kao zanimljivo rešenje.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top